OYUN BİTTİ, PERDE KAPANIYOR…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OYUN BİTTİ, PERDE KAPANIYOR…Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, Kamu Hastaneleri Birlikleri hakkında, Şehit Dr. Ersin Arslan toplantı salonunda bir basın açıklaması düzenleyerek son idari düzenlemeler ile hükümetin biat kültürünü pekiştirdiğini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak yaptığı açıklamada, 2 Kasım 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 29.30.31.32.33 ve 34. maddelerinde şekil verilen “Kamu Hastaneler Birliği” nin  2 Kasım 2012 tarihinde de fiilen hayata geçirildiğini söyledi.  Kazak; “ yapılan yeni düzenleme ile birlikte tüm idari kadrolar sözleşmeli yapılmış ve biat kültürü pekiştirilmiştir. İdari kadrolar vicdanı ile siyasetçi arasında tercihe zorlanacaktır. Kanunun geçici 5.maddesi ile kadroları Baştabip, Baştabip Yardımcısı, Müdür, Müdür Yardımcısı ve Başhemşire olan sağlık çalışanlarının kadroları düşürülmüştür. Müdür ve Müdür Yardımcıları kadrolarında görev yapan idareciler, Araştırmacı kadrosuna geçirilerek hem maddi, hem de manevi kayba uğratılmışlardır. Dediğim dedik mantığı ile hareket edilmiş ve yıllarca hizmet verdikleri hastanelerden uzak kalmaya mahkûm edilmişlerdir. Alın teri ile geldikleri görevlerinden, geleceklerini birkaç kişinin, iki dudağının arasına bırakmışlardır. Kısacası; bu düzenlemede de, insan unsuru bir kez daha görmezden gelinmiş ve insanlarımız yok sayılmıştır.

Kanunun; Sağlık Bakanlığı tarafından, Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderildiği 2007 yılından, günümüze kadar geçen süreçte, ne sağlık çalışanlarının, ne sendikaların ne de meslek odalarının görüşlerine itibar edilmiştir. Görülüyor ki; hayata geçen yasa, sağlık çalışanlarına artı bir değer katmamış ve beklentileri karşılamamıştır. Kadrolaşma tavan yapmış ve sağlık idarecileri ötekileştirilmiştir. Birlik yöneticilerinin maaşlarında düzenleme yapılırken, sağlık çalışanlarının ücretlerinde iyileştirme yapılmamıştır. “Sağlıkta dönüşüm” safsatasıyla hayal tacirliği yapılmış, özelleştirmenin son adımı olarak ta  “Kamu Hastaneleri Birliği” sahneye konulmuştur. Artık; Hastaneler ticarethane, hastalar ise; müşteri olarak görülmektedir. Kamu yararının olmadığı “Kamu Hastaneleri Birlikleri”nde sağlık hizmetleri kar- zarar hesapları üzerine inşa edilecektir. Hastaneler performans üzerinden A, B, C, D, E diye sınıflara ayrılacak ve başarısız görülen hastaneler ya devredilecek ya da kapatılacaktır. Yöneticilerin beceriksizliğini sağlık çalışanları çekecek ve çalışanlar iş güvencesinden yoksun bırakılacaktır. Köle taşeronlar yaratılacak ve örgütsüz çalışma yaygınlaştırılacaktır. Katkı payları ve ilave ücretler nedeniyle,  herkes parası oranında sağlık hizmetinden faydalanabilecektir. Söylemekten usandık. Dilimizde tüy bitti. Görülüyor ki; süreç Türk Sağlık-Sen’i bir kez daha haklı çıkarmıştır. Gündelik ve geçici menfaatler uğruna geleceğinizi heba etmeyin diye defalarca haykırdık. Nafile, dinletemedik. Bilinmelidir ki; artık deniz bitti. Hep beraber karaya tosladık. “Kamu Hastaneleri Birlikleri” için 2007’den beri yaptığımız mücadeleyi ütopik görenler, bugün kendileri de bu girdaba kapılmışlardır. Artık sözleşmeli sağlık personeli alınmayacak diye hamaset nutukları atanlara, İnsanların çaresizliklerini ganimet bilenlere, Sağlıkta güzel şeyler oluyor diye, haykıranlara sesleniyorum. Uyanın artık! Oyun bitti. Perde kapanıyor” dedi.

OYUN BİTTİ, PERDE KAPANIYOR…
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
OYUN BİTTİ, PERDE KAPANIYOR…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin