ÖZDAĞ “ERMENİLER TÜRK MİLLETİNİ SIRTINDAN VURMUŞTUR”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZDAĞ “ERMENİLER TÜRK MİLLETİNİ SIRTINDAN VURMUŞTUR” MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı Ümit Özdağ katıldığı bir televizyon programında “Papanın Alman milliyetçiliği yaptığına dikkat çekerek Ermenilerin Türk Milletini sırtından vurduğunu söyledi.

Gaziantep MHP Milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ Ermeni meselesi konusunda, “Ermeniler Rus Orduyla işbirlikçiliği yaparak Türk Milletini sırtından vurmuştur” dedi.

Özdağ sözlerine şöyle devam etti;
“Benim Ermeni meselesine bakışım, her akıl sahibi Türk vatandaşının olması gerektiği noktadadır. Buda 1915 ve öncesinde o döneme kadar devletimize sadık olan Ermeni vatandaşlarımızın dışında ırkçı yapıda olan Ermenilerin ordumuzu Rus ordusuyla birliktelik yapmak suretiyle arkadan vurmasıyla başlayan süreçte Türk Milleti nefsi müdafaa yapmıştır. Türkiye Rus ordusunun işgal etme ihtimali olan yerdeki Ermeni vatandaşlarını bir yerden başka bir yere aktarmıştır.

“PAPA ALMAN MİLLİYETÇİLİĞİ YAPIYOR”


Ben Avrupa Parlamentosunun kendisini de Ermeni meselesi konusunda almış olduğu kararı da ciddiye almıyorum. Ancak Papa’nın bu konuda yapmış olduğu açıklama ise daha manidardır. Papa’nın bu açıklaması Alman milliyetçiliğini desteklemek adına yapıyor. Türkiye eğer Ermeni soykırımından yargılanmış olursa Almanlar ilk soykırım yapan ülke olma konumundan sıyrılmış olacaktır.

“BU DEVLETTEN VE MİLLETEN SOYKIRIM ÇIKMAZ”
Sayın Başbakan Erivan’da bir açıklama yaptı ve Ermenilerden özür diledi. Tehcir gayri insanidir dedi. Bu açık bir özürdür. Sayın Cumhurbaşkanı ise Ermenilere karşı yayımladığı bildirgede yine aynısını söyledi. Tehcir gayri insani bir şey değildir. O zamanın şartları onu gerektirmiştir. Başbakanın danışmanı Mahçupyan Papa’nın bu açıklamasının geç kalınmış bir açıklama olduğunu değerlendirdi. Sayın başbakan böyle bir danışmanı yanınızda nasıl tutuyorsunuz. Böyle bir açıklama yapan birisini başdanışman olarak görevde tutmanız etik değildir. Şunu herkes iyi bilmelidir ki; bu milletten ve bu devletten soykırım çıkmaz.

“ERMENİ MESELESİ MİLLİ BİR MESELEDİR”
MHP hükümeti oluşturduğu zaman çok uzun vadeli bir çalışmayı gerçekleştirecek geniş bir projesi var. Şöyle bir psikoloji yaratılıyor,sanki bütün dünya ermeni meselesini kabul etmiş. Böyle bir şey yok, dünya Ermeni meselesini kabul etmedi. Sadece 20 ülke kabul etti ve bunu da kabul eden çok küçük ülkeler var. Biz tarihimizi, dedelerimiz savunacağız, tarihimize ve dedelerimize leke sürülmesine izin vermeyeceğiz. Mesela CHP İstanbul Milletvekili Adayı olan bir bayan direkt çıktı ve soykırımı hiç tartışmaya gerek yok böyle bir şey var dedi. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum, CHP bu adayla devam edecek mi, yoksa CHP parti programına göre mi hareket edecek, ya da bu adayın söylemleri doğrultusunda mı hareket edilecek. Aynı şeyler AK Parti içinde geçerlidir. Bizim bundan dolayı siyasi bir kar elde etme gibi bir durumumuz yok, bu milli bir meseledir ve CHP, Ak Parti ve MHP bu konuda milli menfaatler doğrultusunda hareket etmelidir.

“SİYASET, EĞİTİME BULAŞTIRILMAMALIDIR”
Üniversite sınavlarında 81., 79’uncu sıralar Gaziantep’e hiç yakışmıyor. Gaziantep gibi çalışkan, başarılı ve daha fazlasını elde etmek için çalışan ve üreten bir şehrin eğitimdeki bu başarısızlığı hayret edicidir. Bu da uygulanan eğitim politikalarında ki başarısızlıktır. 4+4 eğitim sistemi büyük bir başarısızlıktır. Şimdi 5.sınıfta İngilizce ağırlıklı bir eğitim modeli görüşülüyor. Türkiye’de ne yazık ki öğretmenlerimize yeteri kadar önem verilmediği için 5.sınıfta bu sisteme geçecek durumda değiliz. Yıllarca yabancı dil eğitimi veriyoruz insanlar adını ancak söyleyebiliyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün siyasi kadrolaşmalardan uzak tutulması lazım. Biz buralara çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ediyoruz. Bu uçağa binerken, partili uçursun diyebilir miyiz? Tabi ki işin uzmanı olan pilot uçursun isteriz. Kadrolaşma eğitimcinin kalitesi seviyesinde olmalıdır. Gaziantep Üniversitesini bugün olduğundan daha fazla dış dünya ile eklemleyen bir atılım içerisinde olmasına çalışmamız gerekiyor. İş dünyası çok güçlü ve eğitime katkı yapmayı da seviyor. Bunu sadece bina olarak düşünmeyin. Kaliteli akademisyenlerin artması, öğrencilerin artması dünya ile bütünleşmesi halinde olabilecektir.

“BÜLENT ARINÇ GERÇEKLERİ AÇIKLASIN”
AKP artık yaşlandı ve yoruldu. Cumhurbaşkanı Merkez Bankası başkanı ile kavga ediyor, Başbakan Yardımcısı Cumhurbaşkanı ile kavga ediyor. Ben sayın Bülent Arınç’ın ayın 7’sinden sonra neler açıklayacağını çok merak ediyorum. Sayın Arınç eğer açıklayacağınız hususlar seçmeni AKP’ye oy vermeyecek kadar kararlı ise bu ahleken bir suçtur. Ben sizi 90’lı yılların başından itibaren tanıyan birisi olarak sizin dürüst olduğunuzu biliyorum. Ancak çalınmaya şahitseniz ve susuyorsanız bu dürüstlüğün tam olması için yeterli değildir. Umarın sayın Arınç ayın 8’inden önce bildiklerini açıklar.

“3.SINIFA KADAR ÖDEV VE ÇANTA TAŞIMAYI KALDIRACAĞIZ”
Ben ilk 3 sene öğrencilere ev ödevi verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Şimdiki gibi 6 yaşında başlamamalı çocuklar. İlk üç sene çocuklar eve kitap getirmemeli, çanta taşımamalı, ev ödevi verilmemeli. Bu çocuklar oyun oynamalı ve kitap okumalılar. 4.sınıftan sonra bu süreç başlamalıdır. Binlerce öğretmen adayımız atama bekliyor. Bu öğretmenlerimize atama imkanı sağlayarak sınıflarımızın küçülmesi için MHP olarak her türlü çabayı göstereceğiz.

“SEÇİMLER BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİNDE GEÇMELİ”
Ben bütün Gazianteplilere önümüzdeki seçim dönemi her şeyden önce barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Ancak AKP, CHP, Saadet Partisine oy veren herkesi aynı zamanda kardeşim olarak görüyürum. Biz hizmet yarışındayız, diğer partiler bizim düşmanımız değildir. Önümüzdeki dönemde her parti hizmet anlayışını anlatacaktır, sizler bunlardan birini seçeceksiniz. Ben bu arada HDP’ye oy veren kardeşlerimizi de öz kardeşimiz olarak görüyor ancak terör örgütü tarafından aldatıldıklarını düşünüyorum. Onlardan ricam Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün önemli olduğunu düşünerek hareket etmelerini istiyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÖZDAĞ “ERMENİLER TÜRK MİLLETİNİ SIRTINDAN VURMUŞTUR”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin