ÖZEL HASTANELERDE NELER OLUYOR?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL HASTANELERDE NELER OLUYOR?Gaziantep İl Sağlık  Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 1,5 yıl önce özel hastanelere yapılan baskında çalışma izni olmayan kişilerin hastanede çalıştığı ve ehliyetsiz kişiler tarafından tedavi yapıldığı tespit edilerek tutanak tutulduğu ve  poliklinik kapatma cezası verildiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıllarda tutulan tutanaklardan hastanelerin polikliniklerini kapatma kararı çıktı ve söz konusu özel hastanelerin 1 tanesinin kapatma kararı onaylanırken diğer hastanenin kapatma kararının valilik onayını beklediği gazetemize gelen bilgiler arasında.

D. Hastanesinde yanlış lazer uygulaması ile yaktıkları hastaların şikâyeti ve sağlık müdürlüğünün tespiti ile söz konusu hastanede lazer ehliyetine sahip olmadığı halde tedavi yaparak hastaların yanmasına sebep olunduğu gerekçesi ile hastane poliklinik kapatma kararı çıktı. Söz konusu hastanenin poliklinik kapatma kararının valilik onayı beklediği gazetemize ulaşan bilgiler arasında…

ÖZEL HASTANELERDE NELER OLUYOR?KAMU PERSONELİ NÖBETTEN SONRADA ÇALIŞIYOR

H. Hastanesinde nöbetten sonra part time olarak çalışırken yakalanan kamu personeline kıdem durdurma cezası verilirken çalıştıkları hastaneye de poliklinik kapatma kararı çıktı.

Gazetemize gelen bilgileri paylaştığımız H. Hastanesi başhekimi söz konusu olayı doğrularken uygulamada haksızlık olduğunu ve kendilerine verilen sözlerde durulmadığını ifade etti. Başhekim M. K hastanelerin devlet tarafından mağdur edildiğini belirterek, “Gaziantep’te yaklaşık 1,5 yıl önce hastanemize yapılan denetimde kamuda çalışan personelin bizde çalıştığı tespit edilmiştir ancak o yıllarda devletin sağlık bakanlığına çoksayıda sağlık personeli alması özel hastaneleri zor durumda bırakmıştır. Bu hastanelerden biride bizdik fakat bizim dışımızda bazı hastanelerde de aynı tutanak söz konusu idi! Biz İl sağlık  müdürümüzle konuştuk bize verilen sözler tutulmadı ve kapatma kararı çıktı. Biz yürütmeyi durdurma kararı için müracaat ettik ve aldık. Sırf personel sıkıntısı yüzünden Türkiye genelinde diğer hastanemiz olan illerde  dahil olmak üzere sağlık meslek lisesi açma kararı aldık. İnşallah sağlık Meslek lisemizi çok yakında hizmete sokacağız ve alt yapımızı oluşturacağız” dedi.

Yapılan denetimlerde bazı hastanelerde de çalışma izni olmayan doktor yakalanmasına rağmen tutanağın bakanlıkta bekletildiği ve söz konusu hastanenin de aynı pozisyonda olmasına rağmen elinde ki gücü kullanarak ceza almamasına da tepki gösteren H.T Başhekimi M.K bu konuda adil olunması gerektiğinin altını çizdi.

SAHTE KİMLİKLE AMELİYAT YAPILIYOR MU?

Yine gazetemize gelen bilgiler özel hastanelerde sahte kimlikle ameliyat yapıldığı, Hastanede daha önce tedavi olmuş kişilerin kimlikleri ile kişilerin bilgisi dışında ameliyat yapılmış gibi gösterilip fatura düzenlenerek SGK’dan para talep edildiği iddiası.  Özel hastaneler ve devlet hastanelerinde yapılan denetimler sonucunda uygulanan yaptırımlar ne kadar gerçekçi bilinmez ama sırf görevini yaptığı için siyasi baskı uygulanan müdürlerin görevini ne kadar sağlıklı yerine getirdiği de tartışılır! Ayrıca burada sağlık personelinden doğan açığın nasıl kapatılması gerektiği konusunda devletin ciddi tedbirler alması ve uygulama koyması gerekliliği ise tedbir alınması gereken önemli konulardan bir tanesi.

D. Hastanesinin poliklinik kapatma kararını valilik onaylar mı bilinmez ama yanlış tedavi yüzünden söz konusu hastanede ölüme sebebiyet verilseydi yine siyasi otorite devreye girerek aynı şekilde baskı uygular mıydı? Sağlık konusunun çok hassas ve ihmale gelecek bir durum olmadığını yetkililere buradan bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÖZEL HASTANELERDE NELER OLUYOR?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin