ÖZEL OKULLARA VERİLEN ÖDÜLLERİN KRİTERİ NEDİR?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL OKULLARA VERİLEN ÖDÜLLERİN KRİTERİ NEDİR?Türkiye Özel Okullar Birliği Bölge Temsilcisi İbrahim Kaçıran Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SBS sınavında başarılı olan özel okullara verilen ödülleri eleştirdi. Kaçıran, 3’üncü ve 4’üncü  sıradaki okulların atlanarak 5’inci olan okula ödül verilmesinin hakkaniyet olmadığını söyledi.

Türkiye Özel Okullar Birliği Bölge Temsilcisi İbrahim Kaçıran yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi web sitesinde yayınlanan SBS 2013 sıralaması ve SBS ham puan sıralamasına göre 3.ve 4. sıradaki okulların atlanarak 5. sıradaki okula plaket verilmesinin hakkaniyet ölçülerine uymadığını, bütün okullara aynı mesafede olunmasının manevi motivasyonu daha da arttıracağını söyledi. Kaçıran; “Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ekrem Serin, makamında yaptığı açıklamada; özel okulların Gaziantep’te artmasını çok istediklerini belirtirken Gaziantep’te 10’un üzerinde özel okul olmasına rağmen  “özel seçilmiş” üç okula başarı belgesi vermiştir! Müdürümüzün ilimizde özel okulların artmasını istemesi, özel okul başarılarının farkında olması son derece sevindiricidir. Ancak bütün okullara aynı mesafede olması manevi olarak motivasyonumuzu daha çok artıracaktır.

BAŞARI KRİTERLERİNİN NE OLDUĞU ANLAŞILAMAMAKTADIR

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi web sitesinde yayınlanan SBS 2013 sıralamasına bakılırsa SBS ham puan sıralamasına göre 3.ve 4. sıradaki okullar atlanarak 5. sıradaki okula plaket verilmesinin hakkaniyet ölçülerine uymadığını Sayın Serin de herhalde takdir edecektir. Hak ve hukuktan yana, eşitlik ilkelerine bağlı olarak bildiğimiz Sayın Serin’e yanlış bilgi verildiği inancımı halen muhafaza etmekteyim. Plakete layık görülen söz konusu okul birkaç yıldır SBS ham puan sıralamasında il genelinde ilk 3’e hiç giremediği halde ilimizin en başarılı 3 okulundan biri olarak seçilmiştir. Bu uygulama ciddi manada bizleri rahatsız ederken aynı zamanda birçok kaygıyı da beraberinde getirmiştir. Ayrıca, gazetelerdeki açıklamalara bakılırsa başarı kriterlerinin ne olduğu da anlaşılamamaktadır. Eğer kriter “kitlesel başarı” ise Sayın Müdürümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi web sitesinde yayınlanan SBS 2013 il sıralı listede 351 ortaokul içerisinde SBS ham puanına göre en yüksek üçüncü kitlesel başarı puanı alan okulun Özel Seçkin Ortaokulu olduğunu görecektir. Buna göre başarı belgesi töreninde, ilk üç okul arasında Özel Seçkin Koleji’nin de yer alması kaçınılmaz olmalıydı. Sayın Serin’in durumu tekrar değerlendireceğini, ortada bir yanlış varsa telafi edeceğini umuyorum. Peygamber Efendimizin “Bir saat adaletle hükmetmek, bir sene ibadet etmekten daha hayırlıdır.”  hadis-i şerifinin hepimize ışık tutması dileğiyle…

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÖZEL OKULLARA VERİLEN ÖDÜLLERİN KRİTERİ NEDİR?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin