ÖZEL SANKO OKULLARINDA BİR İLK DAHA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Sanko Okulları, Türkiye genelinde farkı üniversitelerden akademisyenlerle ortak kriterler belirleyerek oluşturduğu “Yetenek Belirleme Ölçeği”ni kullanarak, öğrencilerinin anasınıfı ve birinci sınıftan itibaren spor ve sanat alanında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda farklı branşlara yönelmelerini sağladı.

Özel Sanko Okulları’nda spor alanında geliştirilen ölçek iki aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada öğrencilerin beceri, çabukluk, esneklik ve koordinasyon kuvvetleri ölçülüyor. İkinci aşamada ise öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda branş seçim tespiti gerçekleştiriliyor. Sanat alanında ise her branş için ayrı ayrı hazırlanan ölçekler kullanılarak öğrenciler küçük yaştan itibaren ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendiriliyor.

Özel Sanko Okulları Sosyal Etkinlikler Direktörü Bahadır Mete Horasan, tesadüfe bağlı bir eğitim anlayışını değil, kriterlere bağlı bir eğitim anlayışıyla hareket ettiklerini ifade ederek ortak kriterler doğrultusunda öğrencilerin küçük yaştan itibaren yeteneklerini keşfettiklerini ve buna uygun seçimler yapabilmelerini sağladıklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÖZEL SANKO OKULLARINDA BİR İLK DAHA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin