Özel SANKO Okullarının13’ncü coğrafya olimpiyatları başarısı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ile Sanko Koleji’nin yedi öğrencisi “13’ncü Coğrafya Olimpiyatları Türkiye Seçmeleri Birinci Basamak Sınavı”nı başarıyla geçti.

Türkiye genelinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Gaziantep olmak üzere dört bölgede düzenlenen “Birinci Basamak Türkçe Coğrafya Bilim Sınavı”na katılan 172 öğrenciden 52’si ikinci basamak sınavına girme hakkı kazandı.

Özel Sanko Okulları öğrencilerinden Bora Çarpınlıoğlu, Ece İrem Zaman, Kenan Almacı, Ali Kağan Akbaş, Ahmet Berkay Çiftçi, Murat Altındağ ve Eralp Koparal ilk basamak sınavını geçme başarısını gösterdi. Bora Çarpınlıoğlu 172 öğrenci arasında 4’üncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı Türkiye Seçmeleri ikinci ve üçüncü basamak sınavı 13 Şubat’ta İstanbul’da düzenlenecek. İkinci Basamak sınavı İngilizce Multimedya Sınavı olup, çoktan seçmeli 40 soru dijital ortamda yanıtlanacak. Bu sınavda en başarılı olan öğrencilerin yüzde otuzu Üçüncü Basamak sınavına girebilecek.

Özel SANKO Okullarının13’ncü coğrafya olimpiyatları başarısı

Üçüncü Basamak sınavında “Arazi Çalışması” ve “İngilizce Arazi Çalışması” sınavlarını geçen en başarılı 8 öğrenci 16-22 Ağustos tarihlerinde Çin’in Başkenti Pekin’de yapılacak olan  “iGeo 2016 Pekin-Çin” 13’ncü Uluslararası Coğrafya Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek.

Özel Sanko Okulları Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Mehmet Bozbaş, bölgemizi ve Gaziantep’i “13’ncü Coğrafya Olimpiyatları Türkiye Seçmeleri İkinci ve Üçüncü Basamak Sınavı”nda temsil edecek olan 7 öğrencisini ve emeği geçen öğretmenlerini kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özel SANKO Okullarının13’ncü coğrafya olimpiyatları başarısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin