Özel Sunguroğlu Liseleri Osmanlı Şehri Olan Bosna Hersek’te

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Sunguroğlu Liseleri Osmanlı Şehri Olan Bosna Hersek'teGüney Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Sunguroğlu Liseleri yarıyıl tatilinde öğretmen ve öğrencileri ile Bosna Hersek’e gezi düzenledi.
Bosna’nın Balkanlar’da bir Osmanlı şehri olarak görülmeye değer olduğunu söyleyen Gaziantep Özel Sunguroğlu Liseleri Coğrafya Öğretmeni Muammer Bilgiç, “Hala bir Osmanlı şehri havasında olan Bosna Hersek’ten etkilenmemek mümkün değil. ” dedi.
Özel Sunguroğlu Liseleri Coğrafya Öğretmeni Muammer Bilgiç, “Bosna Hersek, bizim için tarihi ve doğal güzellikler bakımından çok önemlidir. Yüz binlerce şehidin yattığı bu mekânın Karadeniz’i andıran doğal güzelliklerini de görmüş olduk. Saray Bosna, Travnik, Mostar ve daha birçok yeri ziyaret ettik. Hala bir Osmanlı şehri havasında olan Bosna Hersek’ten etkilenmemek mümkün değil. ” şeklinde konuştu. Gezi kapsamında, Boşnak mutfağını da tanıma fırsatını bulduklarını söyleyen Bilgiç, Öğrencilerimiz Bosna Hersek’te sadece doğal güzellikleri görmediler, Bosna tarihi ve sosyolojisinin ülkemizle ne kadar fazla alakadar olduğunu, nüfuz sınırlarımızın Kapıkule’nin çok ötesine kadar uzandığını, Osmanlı hoşgörüsünün 400 yıl nasıl bir coğrafyayı bir arada tuttuğunu kavramış oldular.
“Bosna anlatılmaz yaşanır. ” diyen Özel Sunguroğlu Liseleri öğrencileri ise  Saraybosna’da Gazi Hüsrev Bey Camii’nde ünlü Boşnak sanatçı Dino Merlin’le karşılaşmalarının da güzel bir sürpriz olduğunu söylediler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özel Sunguroğlu Liseleri Osmanlı Şehri Olan Bosna Hersek’te

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin