ÖZGÖZTAŞI, “KURUMSAL KİMLİK ŞART”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZGÖZTAŞI, “KURUMSAL KİMLİK ŞART”Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özgöztaşı, üniversitenin kurumsal kimliğe kavuşması ve adaletin tesisi için Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özgöztaşı, Gaziantep Üniversitesinin gittikçe büyüyen bir yapıya sahip olması nedeniyle bunun paralelinde çeşitli sorunların ortaya çıktığını, bu sorunlara karşın hazır projeleri ve çözüm önerileri olduğunu söyledi. Özgöztaşı; “ Gaziantep Üniversitesi her şeyden önce kurumsal bir kimliğe kavuşmalıdır. Üniversitede cereyan eden olaylar, idari tasarruflar gibi hususlar belirli kriterler ve belirli kurallara göre işlemesi gerekir. Zamana göre, zemine göre, adamına göre tasarruflar olmaması gerekir ve bundan dolayı öğretim üyeleri mağdur durumdadır. Dolayısıyla bir öğretim üyesi yaptığı bir olay karşısında neyle karşılacağını bilmesi gerekir. Bu ileri üniversitelerde yerleşik teammüllere göre yapılmaktadır.

ADALETİN TESİSİ VAZGEÇİLMEZDİR

Adaletin tesis edilmesi bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Üniversite yönetimi üniversitedeki öğretim üyeleri, öğretim elemanları, idari personel gibi bütün personel karşısında mutlaka adaleti tesis etmeli, herkese eşit davranmalıdır. Üniversitemizde özgürlük ortamının gelişmesi gerekir. İnsanlar doğdukları zaman hürdürler. Hürriyet, özgürlük insanların doğuştan kazandığı bir özelliktir. Üniversitedeki bütün elemanlar ve öğretim üyeleri hiçbir baskı ve korku ortamında kalmaksızın düşüncelerini serbestçe ifade edebilmeli, idarenin de bu ortamı kendilerine sağlaması gerekir. İdarenin, yönetimin herkesi kucaklaması gerekir. Hiç kimse ötekileştirilmemelidir. Çok değişik düşünceler, çok değişik felsefede, inançta insanlar vardır. Bunların hepsi üniversite toplumunun bir parçasıdır. Dolayısıyla Rektörün bütün üniversitenin rektörü olması ve herkesin fikrine ve düşüncesine saygı göstermesi gerekir” diyerek şeffaflık, adalet ve özgürlük vurgusu yaptı.

ÖZGÖZTAŞI, “KURUMSAL KİMLİK ŞART”
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÖZGÖZTAŞI, “KURUMSAL KİMLİK ŞART”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin