ÖZGÜR SİGORTACILAR İŞ BAŞINDA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZGÜR SİGORTACILAR İŞ BAŞINDAÖzgür Sigortacılar sigorta acentelerinin yaşadıkları hukuki sorunlar karşısında yalnız bırakıldıkları gerekçesi ile birleşerek sigorta acentelerini güçlendirmek için kolları sıvadı.

Sigorta şirketlerinin yanlış yönetilmesinin bedelini acentelerin ödememesi gerektiğini belirten, Sigortacı Erkan Tural, özgür sigortacılar olarak yola çıkmamızın haklı gerekçeleri var dedi.

Tural yaptığı açıklamada, “Neden yola çıktık, özgür sigortacılar olarak ilk başta onu belirtmek isterim. Biz mevzuat ve yasa gereği yapmamız gereken şeylerin yapılmadığına kanaat getirdik. Özgür sigortacılar olarak haklarımızı korumak için bu yola çıktık. Sigorta acentelerini güçlendirerek sağlam bir satış kanalı dürüst bir satış kanalı haline getirmeyi hedefliyoruz. Sigortacılığın ek iş olarak yapılmasını engellemek için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Biz Özgür sigortacılar olarak söz veriyoruz yaptığımız ve söylediğimiz her şeyin arkasındayız.

Hasar- prim dengesi ile acenteliklerin feshini öne süren sigorta şirketlerine karşı bir birlik olalım bir mücadele olalım diye yola çıktık. Acentelerin portföy mülkiyetlerinin sahiplenilmesi için bunlarla ilgili yasal çalışmaların arkasında durmak için yola çıktık diyelim ve nihayetinde de mesleğimizin saygınlık kazanması çocuklarımızın torunlarımızın babanız anneniz ablanız abiniz ne iş yapıyor diye sorulduğunda göğsünü gererek sigortacılık yapıyor diyebilmesi için yola çıktık diyelim. Bütün bunlarla ilgili meslektaşlarımızın oda seçimlerinde oylarına talip olduğumuz için yola çıktık diyelim

SÖZLEŞMELER SİGORTA ŞİRKETLERİNİ KORUYOR

Özlük haklarımızın korunamamasının ana sebeplerinden bir tanesi biz sigorta acenteleri hep sigorta şirketiyle sözleşme yaparak sigortacılık faaliyetini gerçekleştiriyoruz dolayısıyla bu sözleşmelerde ağırlıklı olarak sigorta şirketlerini koruyan ve kollayan sözleşmeler. Bu nedenle kendi haklarımıza sahip çıkamamaktayız, her ne kadar bunlar yasayla korunmuş olsa dahi sigorta şirketlerinin dayatmacılığı ile haklarımızı arayamıyoruz. Yasal ve hukuki sorunlarda aidat ödediğimiz sigorta şirketleri bizi yalnız bırakıyor. Aslında ben bunları anlatarak toplumun insanların dikkatlerinin dağılmasını istemem ama bizim sektöründe çalışmış olduğumuz şirketlerle korkunç sorunlarımız var. Mesela herkesin sıkıntı duyduğu trafik sigorta olaylarında trafik sigortasını tanzim eden arkadaşlarımızın komisyonlarının neredeyse sıfırlanması bedava hizmet verilmesinin sebebi nedir diye sorulduğunda sigorta şirketine efendim ben bu branşta kar elde edemiyorum diyor. Yani iyi yönetememenin bedelini acenteler olarak bizler ödüyoruz. Bu bizim en büyük sıkıntımız. Vatandaşta bundan mağdur! Fiyat politikasını tam olarak belirleyemeyen şirketlerin sık sık fiyat değiştirmesi bizi vatandaşla yüz yüze bırakıyor. Mesela 100 liralık trafik sigortası 300 liraya çıkıyor.Bu durumda bizler vatandaşa cevap vermekte sıkıntı yaşıyoruz.

Gaziantep’te Zorunlu Deprem Sigortası yaptıramayan binlerce kiracı ve ev sahibi var. Yanlış Belediyeciliğin bedelini vatandaş ve acenteler ödüyor. Vatandaşın iskanı yok ama evi var veya garajdan bozma konutlarda oturuyorlar, tabuda garaj görünüyor, adres sisteminde öyle bir adres yok! Vatandaş dolayısıyla DASK poliçesini yaptıramıyor. İskân olmayan garaj tapulu yerleri boşaltmak yolu ile çözüm arayan esnaflar bu konuda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Gaziantep’te DASK alamayan iş yeri ve mesken sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Bunu vatandaşa anlatmak zor oluyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÖZGÜR SİGORTACILAR İŞ BAŞINDA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin