ÖZİKİZLER KÜNEFE KARATAŞ ŞUBESİ AÇILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZİKİZLER KÜNEFE KARATAŞ ŞUBESİ AÇILDIÖzikizler Künefe Gaziantep’te ki ikinci şubesini Karataş bölgesinde görkemli bir açılışla gerçekleştirdi. Birecik’te unutulmaz bir tat yaratan Mehmet Usta ve Oğulları, İbrahimli’den sonra Karataş’ta açtıkları ikinci şubeyle Gazianteplilere künefe lezzeti sunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Künefe lezzetinin ustası Mehmet Durmaz tarafından 1986 yılında Birecik’te başlayan yolculuk Özikizler Künefe olarak Gaziantep’te hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Gazianteplilere künefe lezzeti sunan Özikizler Künefe İbrahimli’de karşılaştığı yoğun ilgi neticesinde Gazianteplilere daha iyi hizmet verebilmek için bir şubede Karataş’ta açtı.

1970’li yıllar içerisinde Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Mehmet Durmaz Usta tarafından yapılmaya başlanan künefe 35 yıl Birecik ve çevresinde aranan bir damak tadı haline geldi. Mehmet Usta 2010 yılında bu tadı Gazianteplilerle buluşturmaya karar verdi ve İbrahimli bölgesinde Öz İkizler Künefe olarak hizmet vermeye başladı. Gazianteplilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Mehmet Usta ikinci şubesini ise Karataş bölgesinde görkemli bir açılışla gerçekleştirdi. Amaçlarının Gazianteplilere daha iyi şartlarda ve daha nezih ortamlarda hizmet ederek, künefe de Mehmet Ustaya yakışır özel bir damak tadı sunmak olduğunu belirten Mehmet Durmaz; Gazianteplilere gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

ÖZİKİZLER KÜNEFE KARATAŞ ŞUBESİ AÇILDIDurmaz; “ Öz İkizler künefe olarak kendimize has kullandığımız şerbet ve özel çiftlikte yetiştirdiğimiz hayvanlardan elde ettiğimiz peynir ve yağ ile yaptığımız künefeleri Gazianteplilerle buluşturmaya çalışıyoruz. Künefe 17. yüzyılın ortalarından itibaren Urfa Yöresinde, Bölgeye has ürünlerle yapılan bir tatlı çeşidi olmasına rağmen, zaman içerisinde evrimleşerek bugünkü halini almıştır ama ilk günden itibaren değişmeyen en önemli özelliği içerisinde kullanılan Urfa Yöresine has peyniri ve yağıdır. Hatay ve çevresinde yapılan künefe görünüm olarak benzerlik gösterse de birbirinden çok farklı ürünlerdir. Urfa’daki künefe daha ince ve içerisindeki Urfa Peyniri ile doyumsuz bir damak tadı bırakmaktadır. Öz İkizler künefe olarak Gazianteplilerin göstermiş olduğu ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, tüm halkımızı Karataş Şubemizde künefe tatmaya davet ediyoruz” dedi.

ÖZİKİZLER KÜNEFE KARATAŞ ŞUBESİ AÇILDI

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÖZİKİZLER KÜNEFE KARATAŞ ŞUBESİ AÇILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin