Özlü, “Dağcılık sporu insanları korkutmamalıdır”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özlü, “Dağcılık sporu insanları korkutmamalıdır” Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT), üniversite gençlerini dağcılık sporuyla buluşturmaya devam ediyor.

Eğitimin ikinci yarıyılıyla birlikte planladığı eğitim kamplarından; Niğde Aladağlarda “Kış Temel ve Gelişim”, Köklüce Kanyonunda “Yaz Gelişim” ve “İleri Kaya”eğitim kamplarını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten GÜDAT lideri Ömer Özlü, ayrıca zirve tırmanışlarıyla da topluluk olarak Gaziantep Üniversitesi flamasını zirvelerde dalgalandırdıklarını söyledi.

Akdeniz Üniversitesinin düzenlemiş olduğu 19. Üniversiteler arası Kızlar Sivrisi Kış Tırmanışı Şenliğine katılan GÜDAT ekibi, Türkiye’nin birçok üniversitesi ve dağcılık kulüplerinden gelen ekiplerle birlikte başarılı bir kış tırmanış gerçekleştirdi.

Extrem bir spor olan dağcılık başta disiplin olmak üzere çaba gerektiren bir spor olduğunu belirten GÜDAT lideri Ömer Özlü, “Dağcılık sporu insanları korkutmamalıdır. Riskli bir spordur ancak kullandığımız malzemelere verdiğimiz hassasiyet ve gerçekleştirdiğimiz dağcılık eğitimiyle GÜDAT olarak yaptığımız 600’ün üzerindeki faaliyette hiçbir kaza yaşanmadı” diyerek,bu sporun ne kadar güvenilir olduğunu eğitimlerdeki disiplin ve özveriyle sağladıklarını ifade etti.

Türkiye’deki birçok dağda zirve faaliyeti gerçekleştirdiklerini ve topluluğun başarısının bu faaliyetler sınırlı kalamayacağını vurgulayan Özlü,  topluluk faaliyetlerine yeni zirve denemelerinin ekleneceğini, destek bulmaları halinde çok az yapılmış yurt dışı tırmanışlarını arttıracaklarını söyledi.

GÜDAT tarihine yeni başarılar katacaklarını belirten Özlü, ulusal ve uluslararası kaya ve yapay duvar tırmanış yarışmalarında Gaziantep Üniversitesini temsil edeceklerini ifade etti.

Eğitimlerini başta Gaziantep’ in Araban İlçesindeki Köklüce Kanyonunda yapan GÜDAT, Haziran ayında yılın son eğitimini de bol zirve tırmanışları ve yüksek irtifa kamplarını içeren Aladağlar Transıyla gerçekleştirecek.

Bir diğer faaliyet de Aladağlar’da bulunan zirvelerden Emler ve Sematepe’ye gerçekleşti. Ömer Özlü ve Ömer Özden Keskin’den oluşan 2 kişilik ekip tarafından gerçekleştirilen 3 bin 623 metrelik zirvesiyle Sematepe kış tırmanışı başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş oldu. Emler zirvesi ise Topluluğun eski üyelerinden Uğur Uzunçakmak ve Murat Canlı ile Ömer Özlü’den oluşan ekip ile denendi fakat tırmanışın son 200 metresinde saatte 110 km hızla esen rüzgar nedeniyle geri dönülmek zorundan kalındı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özlü, “Dağcılık sporu insanları korkutmamalıdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin