Özseven,”Kişisel verilerin korunması anayasal haktır”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası  ile Gaziantep Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen  “Kişisel Verileri Koruma” konulu seminer Gaziantep Ticaret Odası Toplantı salonunda yapıldı.

Sunumunu A.Miraç Sönmez’ın yaptığı  seminerden önce konuşan Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özseven dijital dönüşümün ve yapay zekanın hızla geliştiği günümüzde mükelleflerin bilgilerini bir çok kurum ile  paylaştıklarını dolayısıyla bu verilerin mutlak surette korunması gerektiğinin altını çizerek konuşmasına şöyle devam etti;

“Hızlı bir dönüşüm süreci içindeyiz. Yapay zekanın hızla ilerlediği, artık her şeyin elektronik ortamda olduğunu, dijital dönüşümün hızla gerçekleştiği bir süreçteyiz.

En son 2 hafta önce e- dönüşümle ilgili bir tebliğ yayınlandı. O tebliğden dolayı da e- fatura, e-irsaliye, e-serbest meslek makbuzu, e- müstahsil makbuzu gündeme girdi.

 Bu dönüşüm hızla gerçekleşiyor ki; bu süre içerisinde artık algoritmaların bizi yönlendirdiğini görüyoruz. Algoritmaların yazmış olduğu programları anlayan insan sayısı azaldı. Yapay zekanın gelişimiyle bu iş daha da hızlı gitmeye başladı.

 Son günlerde kaydi para gündeme hızlı girmeye başladı. Şimdi de kaydı paranın para dönemine girdik 100 yıl ve daha öncesinde madeni paraya ,matbaanın keşfedilmesi sonucu kağıt para geçildi. Şimdi ise kaydı para dönemine girdiğimiz bu süreç içinde; kaydı paranın devlet vergi gelirleri elde edebilmesi için, vergi kayıp kaçağının önüne geçebilmesi için bu sistem çok önem arz ediyor.

 7.4.2016 tarihinde yürürlüğe giren kişisel verilerin korunması yasasında artık her bilgi her tarafta var, kolay ulaşıla-biliniyor. O bilgi birilerinin eline geçtiği zaman nasıl muhafaza edilecek, nasıl kullanılacak, iyi niyetli mi kullanacak onu bilemiyoruz. Bir an önce korunması gerekiyor. Defterini tuttuğumuz firmalarımızın bize ulaşan bilgileri var. Firmalardan  dolayı onların defterlerini , dosyalarını tutmamızdan dolayı da sürekli bize müşteriler konusunda bilgi akışı gelmekte. Bu bilgileri vergi dairesi ile paylaşıyoruz, Ticaret Odası ile, SGK ile paylaşıyoruz. Fakat bunların korunması büyük önem arz ediyor. Çünkü anayasal haktır kişisel verilerin korunması..”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özseven,”Kişisel verilerin korunması anayasal haktır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin