PANİK YOK, KALENİN TEMELİ SAĞLAM

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PANİK YOK, KALENİN TEMELİ SAĞLAMGaziantep İl Özel İdaresi, Gaziantep Kalesinde meydana gelen çökme olayının gerekçeleri ve teknik ayrıntılarını anlatan bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, kalenin temelinin sağlam olduğu, göçüğün yapının üst kısmında ve yan duvarlarda olduğunu belirtildi.

Gaziantep İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, “Gaziantep Kalesi girişinde yer alan A-B giriş kulelerinin karşısındaki yığma taş malzeme ile yapılmış köprü ayağı ve sağında yer alan duvar ilimizde 3 gündür devam eden kar ve yağmur yağışı neticesinde 20.12.2012 günü saat 05:00 civarında çökmüştür. Kurumumuz Teknik elemanlarınca yerinde yapılan incelemede Söz konusu çöken giriş kulesi ve sağında yer alan duvarın 1970 li yıllarda moloz ve toprak dolgu malzemesi kullanılarak yapıldığı tespit edilmiştir. Yapının iç dolgu malzemesi olan toprak ve moloz kütlenin aşırı yağmurla birlikte ağırlaştığı ve yapıyı tutan taş duvarın basınca dayanamayarak göçtüğü tespit edilmiştir. Ancak oluşan göçük yapının üst kısmında ve yan duvarında meydana gelmiş olup temel kısmı sağlam kalmıştır. İdaremizce yıkılan yapının ayakta kalan kısmının devam eden yağışla yıkılmaması için plastik esaslı branda ile örtülecek olup, ayrıca Memluk döneminde yapıldığı tahmin edilen giriş A kulesi önüne saç pano yapılarak gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PANİK YOK, KALENİN TEMELİ SAĞLAM

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin