PARİS’TE GÖZLER ZEUGMA, DAMAKLAR BAKLAVA İLE ŞENLENDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PARİS’TE GÖZLER ZEUGMA, DAMAKLAR BAKLAVA İLE ŞENLENDİGaziantep Büyükşehir Belediyesi,

Paris Dünya Turizm ve Tanıtım Fuarı’na adını yazdırdı…

Porte de Versailles fuar alanında Paris Dünya Turizm Fuarı’na Fransa ve dünyanın 80 ülkesinden bine yakın şehir katıldı. 200 bin kişinin ziyaret ettiği fuar 4 gün sürdü.

Paris Dünya Turizm Fuarı’nda Türkiye standında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan broşürlerle şehrin tarihi ve kültürel değerleri tanıtılırken, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi yapısal kompleksi içinde yer alan eserlerin dünyanın en önemli müzeleri arasında yer aldığı da anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı görevlileri Derman Kahraman ve Tuğba Selbes’in görev aldığı stantta, Gaziantep ve Zeugma’ya ait eserler görsel olarak ve tanıtım broşürleri ile tanıtılırken, ziyaretçilere Türk kahvesi, lokum, Antep baklavası ve fıstık ikram edildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi standını Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Paris Kültür Turizm Müşaviri Kalbiye Noyan, Fransız yetkililer ve çok sayıda konuk ziyaret etti. Gaziantep’in ünlü fıstığının kutnu keseler içerisinde konuklara ikram edildiği tanıtım bölümünde baklavanın tadına bakan ziyaretçiler, sırf bu iki lezzet için bile Gaziantep’e gelinebileceğini ifade ettiler.

Paris Kültür Turizm Müşavirliği Salonu’nda, Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Kutalmış Görkay tarafından Zeugma Kazı Alanı ile Zeugma Mozaik Müzesi’ni içeren bir tanıtım yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Özel İdare ve Valiliğe bağlı İpek Yolu Kalkınma Ajansının ortak hazırladığı Gaziantep ve Zeugma Antik Kent Müzesi’nin tanıtımına ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirten Paris Kültür Turizm Müşaviri Kalbiye Noyan, “Zeugma mozaik müzesi olarak dünyanın en zengin mozaiğine sahip belki de birinci sıraya yerleştirebileceğimiz en önemli müzelerinden biri. Paris’te bir ilki başarmış oluyoruz. Paris Dünya Turizm Fuarı’nda (MAP) Türkiye standında kendilerine yer vererek bunu bir ilk adım olarak kabul ediyoruz. Fransa’da bundan sonrada çeşitli basın gezileri ile Gaziantep’in zengin kültürünü ve Zeugma’yı tanıtmayı onurla sürdüreceğiz” dedi.

Paris Kültür Turizm Müşaviri Kalbiye Noyan ve Ataşe Gökhan Çete ev sahipliğinde gerçekleşen geceye çok sayıda tarih ve Türkiye aşığı Fransız ve Türk vatandaş katıldı. Katılımcılara yedi dile çevrisi yapılan Zeugma filmi, Fransızca hazırlanan broşürlerin yer aldığı tanıtım paketleri sunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PARİS’TE GÖZLER ZEUGMA, DAMAKLAR BAKLAVA İLE ŞENLENDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin