PARMAK BEBEK PRİMER’DE HAYAT BULDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PARMAK BEBEK PRİMER'DE HAYAT BULDU800 gr. ağırlığında 27 haftalık olarak doğan parmak bebek Ece A. Özel Primer Hastanesi yeni doğan yoğun bakım ünitesinde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Erkan ALTUNCU ve ekibinin  yoğun ve özverili çabalarıyla hayata tutunmayı başardı. Yaklaşık 3 ay boyunca yoğun bakımda küvözde tutulan mucize bebek Ece 2000 grama ulaştıktan sonra anne ve babasına kavuştu. Oldukça sevinçli ve bir o kadar da duygulu anların yaşandığı kavuşmada parmak bebeğin anne ve babası gözyaşlarına hakim olamadı. İlk günlerde bebekleri ile ilgili oldukça sıkıntılı ve stresli anlar yaşadıklarını belirten aile Dr. Erkan ALTUNCU ve yeni doğan yoğun bakım ekibinin fedakarane çabalarıyla bebeklerinin hayata tutunduğunu ve bu güzel günlere ulaştıkları için önce Allah’a daha sonra da Dr. Erkan ALTUNCU ve ekibine şükran ve minnet duygularını ilettiklerini belirttiler.

Prematüre (erken doğan) bebeklerle ilgili görüşlerine başvurduğumuz Uzm. Dr. Erkan ALTUNCU şunları söyledi:

Prematüre bebeklerin yeni doğan yoğun bakım ünitesinden taburcu edilme zamanı önemli bir konudur. Hastaneden erken çıkma bebek ile anne arasındaki bağı kuvvetlendireceği gibi bebeğin gelişeceği çevrenin düzenlenmesi, hastane enfeksiyonlarının önlenmesi ve hastane masraflarının azaltılması yönünden de faydalıdır. Buna karşılık hastaneden erken çıkma; bebeğin genel durumunun bozulmasına ve tekrar hastaneye yatırılması gereksinimine yol açabilir ve bu durum bebeğe olduğu kadar aileye de ilave bir stres kaynağı olur dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PARMAK BEBEK PRİMER’DE HAYAT BULDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin