PEDALLAR ÇOCUK FELCİ İÇİN DÖNDÜ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PEDALLAR ÇOCUK FELCİ İÇİN DÖNDÜGaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Çocuk Felci İçin Sürüyoruz” farkındalık projesi Gaziantep’te başladı.

Proje kapsamında 11 bisikletçinin yer aldığı ve 10 gün sürecek zorlu maraton Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törenle başladı. Birlik ve beraberlik zamanı olduğunu ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sporcuları kutlayarak Samsun’a uğurladı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Nokta Polikliniği, EGS Mühendislik, Enam İnşaat, Günel Yapı, ART Halı, Kadoil Petrol, Meysu ve Şirvan Baklava sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan, “Çocuk Felci İçin Sürüyoruz” farkındalık projesi kapsamında bisikletçiler çocuk felcine karşı dikkat çekmek istiyor.

Çocuk felcine dikkat çekmek ve uluslararası alanda kamuoyu oluşturabilmek için 10 gün boyunca, bin 530 kilometre kat edecek olan 11 bisikletçi, düzenlenen törenle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünden dev bir Türk bayrağıyla uğurlandılar. 8 farklı şehre pedal çevirecek olan bisikletçileri gittikleri her şehirde çocuk felciyle ilgili basın toplantıları ve etkinliğin tanıtımını yapacaklar.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin, projeyi oluşturun İpekyolu Rotary Kulubü Başkanı Işınsu Alpay ve ekibine teşekkür ederek, “Bir ve beraber olma zamanı, sorunları birlikte çözebilme zamanı ve esasında koruyucu önleyici etkinlik dediğimiz olmadan, bunun tedbirini alabilme zamanı. Çünkü hastalık oluştuktan sonra engel oluştuktan sonra bunun maliyeti her yönden daha yüksek. Oluşmadan ne yapabiliriz ile toplumun direkt bilinciyle, zihinsel dönüşümüyle, bilgiye ulaşmasıyla çok alakalı olduğu için bu kampanyayı çok önemsiyoruz” dedi.

YOLCULUK SAMSUN’DA BİTECEK

Kampanyaya katılan bütün sporcuları tebrik eden Şahin, “Zaman asılında kendimiz için ne kadar mücadele ediyorsak, tanımadığımız bilmediğimiz birileri içinde çalışma zamanı. Başkaları için verebilme zamanı, ama bu herkesin yapabildiği bir şey değil. O yüzden bu duyarlılığınızdan dolayı bu emeğinizden, bu gayretinden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında pedal çevirecek 11 bisikletçi ellerindeki Türk bayrağı ile Adana’ya doğru yola çıktı. Bisikletçilerin, Adana, Niğde, Kapadokya, Ankara, Kastamonu ve Sinop yol güzergahlarını kullanarak 25 Ekim 2014 tarihinde Samsun’a ulaşmasının planlandığı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PEDALLAR ÇOCUK FELCİ İÇİN DÖNDÜ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin