PEDALLIYORUM GAZİANTEP’TEN START ALDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PEDALLIYORUM GAZİANTEP’TEN START ALDIBisikletle doğa gezilerinin yanında aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olan “Pedallıyorum” bisiklet turu, Gaziantep Bisikletçileri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tonti Piknik, Narkoz Gazetesi işbirliğiyle Gaziantep’ten start aldı.

Birçok ilden katılan bisiklet sporcuları ve çevrecilerin katıldığı “Pedallıyorum” Projesine Gaziantep bisiklet sürücülerinden de büyük destek geldi.

İlk gün Gaziantep’te kültür turu atacak olan Pedallıyorum ekibi ikinci gün Nizip Zeugma turundan sonra Şanlıurfa’ya geçerek buradan da Nemrut’a, Elbistan ve Malatya’ya geçecek.

Azin Rakhtshah Pedallıyorum Gaziantep sorumlusu öncülüğünde toplanan bisikletçiler günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunlar ve isteklerini anlatarak yetkililere seslendi. Bisiklet turuna katılan Gaziantepli bisikletçiler ve Türkiye genelinden katılan bisikletçiler kurumlardan bisiklet sporunun yaygınlaştırılması için kendilerine destek olunması gerektiğini, bisiklet sürmeye uygun alanların tahsis edilmesi ve özellikle Trafik Polislerinin kendilerine destek olması talebinde bulunurken bu tür etkinliklerin Gaziantep’te yaygın hale getirilmesi talebinde bulundular. Amaçlarının farklı yerleri, kültürleri gezip görmek, insanlara bisiklet sporunun tanıtılması olduğunu ve bunun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getiren “Pedallıyorum” ekibi kendilerine destek olan Gaziantep İl Kültür Turizm Müdürü Salih Efiloğlu’na, Tonti Piknik ve Narkoz Gazetesine teşekkür ettiler.

PEDALLIYORUM GAZİANTEP’TEN START ALDIPedallıyorum ekibi adına konuşan Cengiz Yargıç; “Dünyanın en hayalperest insanı bisiklet kullanandır. Çünkü bisikletin kendisini götürdüğünü sanır. Bisiklet özgür düşüncenin ifade aracıdır. Keşif gezilerinin en ideal aracı bisiklettir. Bisikletle çevreyi daha iyi gözlemleyebilir ve anı yaşarsınız.” Her şey bisikletin ve gücümüzü keşfetmemizle başladı. Başta bir rüya gördük. Bir hayalin peşinden koşanlarla bir araya gelerek rüyayı büyütmek istedik. Çünkü derdimiz, söyleyecek sözümüz vardı. Bu hedefleri gerçekleştirmek için de yanımıza sadece pedaldan gelen gücümüzü aldık. Çünkü o gücü fark ettiğimiz anda başladık pedalı çevirmeye. Yaşadığımız çevre özelinden yola çıkarak, bu dünyayı bisikletle ve onun ürettiği güçle yorumlamayı seçtik. Bu seçimin bizi zor bir yola soktuğunu biliyoruz. Evet, “kolay”ı kolay olduğu için eledik. Pedallıyorum, toplum ve birey arasındaki ahengi yakalama derdidir. Pedaldan gelen gücü yönlendirmek amacımız. Bu da bizim için “yol”dur. Yolu bitirmeyi kendine hedef olarak seçmiş olan insana inat, yolda olma derdimiz var. Bıraktık, herkes her yere yetişmeye çalışsın. Tüketim alışkanlıklarıyla hızlı olduğunu düşünenlere inat, biz yavaş ve dingin akan bir hayatı seçtik.
PEDALLIYORUM GAZİANTEP’TEN START ALDIPedallıyorum, bitmeyen bir yolu seçebilme cesaretidir. Kalabalıklar arasında yaşayan ve yalnız olduğunun farkına varmayan insanoğlu doğada ilk günkü kadar çıplak. Fakat masum değil. Sonradan edindiği alışkanlık, statü ve bedenini örten elbiselerin aslında ruhunu örttüğünün farkında değil. Pedallıyorum, kalabalıklarda ve hızlı yaşadığını düşünen insanın, yalnızlık ve acizlik öyküsü, bir masumiyet hareketidir.  Doğayı en çok savunanların, onu en çok kirletenler olduğunu biliyoruz. Kendimize yakın ve uzak doğayı keşfetmek için yola çıktık. Onu uzaktan organize etmek için hevesli olanlara inat, biz doğanın içinde ve kendisi olmaya aday olduk. Hava kirliliği, sera gazı salınımı ve enerji verimliliği konularında doğadan yana tavır aldık. Pedallıyorum doğayla dost değil, doğanın kendisidir” dedi.

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, Gaziantep’in kültürlerin ve medeniyetlerin kaynaşma noktası olduğunu, gerek ticari, gerek sanayi ve gerekse kültürel dokusu ile Türkiye’nin ve dünyanın en önemli kadim şehirlerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Efiloğlu; “Gaziantep yakın ve uzak komşuları ile son derece iyi ilişkiler kuran bir kültür ve turizm şehridir. Gaziantep eskiden sadece sanayi şehri olarak bilinirdi ancak son yıllarda Turizm Bakanlığının, Gaziantep Valiliği ile Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde sanayi şehrinin yanında bir kültür şehri, turizm şehri olma özelliğini de kazanmıştır. Gaziantep bu anlamda kendi sahip olduğu değerleri dünya ile buluşturma konusunda maharetli bir insan profilini de sahip bir şehir. Bu aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesidir, yaşlısı ve genci ile küçük yaştaki çocuklarımızın bile böyle bir organizasyonda yer alması ve kendi gücü, kendi ürettiği bir emekle belirli bir noktaya ulaşması teknolojinin yoğun olduğu günümüzde gayet anlamlı. Aynı zamanda bu tür faaliyetler ile gençlerimizin spora yönelerek kötü alışkanlıklardan uzaklaşması da bizim için çok önemli. Pedallıyorum ekibi olarak sizlere ve muhteşem ekibinize Gaziantep’in tanıtımına sağlamış olduğunuz katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. ” dedi.

Tonti Piknik sahibi Hüseyin Kuyucu ise Tonti olarak bu tür organizasyonlara her zaman destek oluyoruz ve bundan sonraki süreçte de olmaya devam edeceğiz diyerek sözlerine şöyle devam etti: “ Tonti Piknik olarak yıl içerisinde değişik projelerimiz oldu, bundan sonrada okullarımızda uygulamaya geçireceğimiz projelerimiz olacak. Sosyal sorumluluk projelerinde Tonti piknik her zaman olacaktır. ” dedi.

Narkoz Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mezine Sırakaya Narkoz Gazetesi ve Başak Ajansın bu tür sosyal faaliyetlere imkânları ölçüsünde destek olmaya devam edeceğini, bu tür organizasyonların daha sık olması gerektiğini, ayrıca çevreye ve ekonomiye katkısı nedeniyle bisikletin günlük yaşama girmesi gereken bir araç olarak değerlendirilmesi ve bununla ilgili projeler üretilmesi gerektiğini söyleyerek, Pedallıyorum ekibine böyle bir organizasyondan dolayı teşekkürlerini iletti.

Bisiklet turuna katılan sporcular Tonti gıdanın ikram ettiği sandviçleri yedikten sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün sunduğu baklavalarında tadına baktı ve kültür gezisine start verdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PEDALLIYORUM GAZİANTEP’TEN START ALDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin