PENTEX FUARI AÇILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PENTEX FUARI AÇILDIGaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu,  Gaziantep’in 2012 yılında 98 milyon dolar olarak gerçekleşen konfeksiyon ihracatının yetersiz olduğunu belirterek, ‘’2. Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı’nı (PENTEX) açmamızdaki en büyük neden; konfeksiyoncularımızın önünü açmak, onları ihracata yönlendirmektir’’ dedi.

Gaziantep Sanayi Odası,  Penye, Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği ve Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep Şubesi destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen 2. Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı “(PENTEX”,  Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katıldığı törenle, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde açıldı. Konukoğlu,  yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sektöründe ilk ve tek fuarı olma özelliği taşıyan PENTEX’in sektörde işbirliği ve yatırım yapmak isteyen firmaların açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Fuarın, penye sektörünün buluşma noktası olduğunu vurgulayan Adil Konukoğlu, Gaziantep’in yanı sıra birçok ilden firmaların, ayrıca Çin, Kore, Almanya, Japonya, Tayvan, İtalya, ABD ve Tayland’dan temsilci firmaların katıldığını belirtti. Tekstil ve konfeksiyonun, gerek üretim ve yarattığı katma değer, gerekse ihracat gelirlerindeki yüksek payı nedeniyle ekonomik kalkınma sürecinde önemli rol üstlenen sektörler olduğuna işaret eden Konukoğlu, Gaziantep’in tekstilde önemli bir üretim ve ihracat merkezi, konfeksiyonda da İstanbul’dan sonra ikinci büyük imalat merkezi olduğunu kaydetti. Gaziantep’in özellikle çocuk kot ile bayan penye üretiminde iddialı bir konuma geldiğini, ancak üreticilerin yüzde 85’inin küçük ölçekli olduğunu ve ağırlıklı iç piyasaya çalıştığını ifade eden Konukoğlu, şöyle konuştu: ‘’Bu fuarı açmamızdaki en büyük neden; konfeksiyoncularımızın önünü açmak, onları ihracata yönlendirmektir. 2012 yılında Gaziantep’in konfeksiyon ihracatı 98 milyon dolar. Bu, Gaziantep’in yaklaşık 6 milyar dolarlık ihracatı içinde yetersiz. Bu nedenle bu fuarları geliştirmeye başladık. Çin’den tutun birçok AB ülkesine kadar fuarımıza gelen katılımcı, modacı firmalar var. Bundan sonra bu fuarımızı da uluslararası boyuta taşıyıp, daha verimli hale getirmenin çabasında olacağız.’’

Fuarlara ve KOBİ’lere desteklerinden dolayı hem hükümete hem de Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a teşekkür eden GSO Başkanı Konukoğlu, ‘’İhracatçının önünü açan zihniyetle hareket ediyorsunuz. İhracatçının sorunuyla bire bir ilgileniyorsunuz. Bu şevk ve azim sizde olduktan sonra, biz de elimizden geleni yapacağız’’ dedi.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI FATMA ŞAHİN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de konuşmasında, giyinmenin insanın en temel ihtiyaçlarından birisi olduğunu söyledi.

Tekstilin hem çevre ve sağlık, hem de ekolojik ve ekonomik olarak önemli bir ihtisas alanı olduğuna işaret eden Şahin, ipliğinden kumaşına, örmesinden dokumasına kadar binlerce insana istihdam sağladığını vurguladı. Sektörün teknoloji ile birleşmesinin önemine işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

‘’Teknoloji ile birleştirmek, tasarım, inovasyon, Ar-Ge, moda tasarımına göre yeniden yapılandırmak, alıcı ile satıcı bir araya getirmek için bu fuarlar çok önemli. Artık bu fuar alanları bize yetmiyor, inşallah daha hızlı büyüyeceğiz. 177 ülkeye ihracat yapan siz sanayicilerin önündeki bütün engelleri kaldırmak bizim boynumuzun borcu. Biz sizin hizmetkarınız olarak bu makamları doldurmak için buradayız.  KOSGEB’in fuarcılık destekleri her geçen gün güçlenerek devam ediyor. Allah’ın izniyle 2023 hedefine daha hızlı ulaşacağız ve dünyanın en büyük 10. ekonomisi olacağız.’’

EKONOMİ BAKANI ZAFER ÇAĞLAYAN

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da konuşmasında,  ürünlerin fuarlar yoluyla tanıtımının önemli olduğunu, hükümetin fuarcılığa ‘’sözde değil özde’’ destek verdiğini belirterek, Türkiye’de fuarcılığa yeni bir anlayış getirmemiz gerektiğini söyledi. ‘’Fuarcılığı çok çok önemsediğimiz için öncelikli teşvikler kapsamına aldık’’ diyen Çağlayan, Gaziantep’in ihracat artışının ve büyüme hızının Türkiye’den daha fazla olduğuna işaret etti. Çağlayan, ‘’Gaziantep’te, yeni teşvik sisteminde getirdiğimiz öncelikli yatırımlar kapsamında çok daha büyük fuar alanı yapmanız size yakışır. Bugün Almanya’da, Fransa’da, ABD’de ne varsa daha iyisini yapmak bize yakışır’’ diye konuştu. Özendirici teşvik mekanizmaları oluşturduklarını ifade eden Çağlayan, asgari 50 bin metrekare kapalı alanı olan bir fuar merkezi yapan şirketin yüzde 40 yatırım indirimi alacağını, çalıştıracağı personelin 7 yıl boyunca SSK işveren payını devletin ödeyeceğini, yer tahsisi yapılacağını, yatırım için kullanacağı kredinin faizinin TL olması halinde 5 puanını ve döviz olması halinde 2 puanını devletin karşılayacağını bildirdi.

Tekstil ve konfeksiyon sektörünün Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Çağlayan, Türkiye’nin GSYİH’nın yüzde 6,3’ünü, imalat sanayinin yüzde 14,4’ünü ve ihracatın yüzde 17’sini bu sektörlerin oluşturduğunun altını çizdi.

Sektörün yapısal değişim ve dönüşüme, markaya, tasarıma, Ar-Ge ve inovasyona ihtiyacı olduğunu anlatan Bakan Çağlayan, ‘’Siyasi anlayış olarak hizmeti kendimizi ilke edindik. Sizlerin bütün işlerinde, tüm temaslarınızda, tüm alışverişlerinizde sizlerin hizmetinizde olmayı şeref kabul ederiz. Siz nerede biz orada. Sizin önünüzden giderek, adeta bir buldozer gibi engelleri kaldırmak görevimiz’’ dedi.

Konuşmalarının ardından, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile protokol üyeleri, açılış kurdelesini keserek, stantları gezdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir kutlama mesajı gönderdiği fuarın açılışına, Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ve Derya Bakbak, Vali Erdal Ata, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya, GTO Başkanı Mehmet Aslan, işadamları ve sektör temsilcileri katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PENTEX FUARI AÇILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin