PERAKENDECİLER GAZİANTEP’TE BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PERAKENDECİLER GAZİANTEP’TE BULUŞTUTürkiye Perakendeciler Federasyonu ve Retail Türkiye İşbirliğiyle gerçekleştirilen “ Güneydoğu Anadolu Perakendeciler Konferansı” İpekyolu Perakendeciler Derneği ev sahipliğinde Dedeman Gaziantep Hotel’de düzenlendi.

Törene Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye Perakendeciler Federasyon Başkanı Selamet Aygün, , İpekyolu Perakendeciler Derneği (PERDER) Kurucu Başkanı Vedat Cergibozan, İstanbul, Ankara, Çukurova, Diyarbakır, Kayseri, Konya ve diğer bölgelerden gelen PERDER başkanları ile Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen Perakende temsilcileri katıldı.

PERAKENDECİLER GAZİANTEP’TE BULUŞTUİpekyolu PERDER Kurucu Başkanı Vedat Cergibozan perakendecilik artık atalarımızın ve dedelerimizin yaptığı gibi yapılmıyor diyerek Mevlana’nın “Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” sözünü hatırlattı ve Güneydoğu Anadolu Perakendecileri tarafından kurulan İpekyolu PERDER’in kurulması gerekliliğine vurgu yaptı. Cergibozan; “ Perakendecilik artık eski zihniyetlerle yapılacak bir sektör değil. Bu nedenle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’teki market zinciri olan arkadaşlarımızla iletişim kurduk ve Güneydoğu Anadolu İpekyolu PERDER derneğini kurmaya karar verdik. Bildiğiniz gibi İpekyolu tarihi bir ticaret yoludur. Günümüzde de halen bu yol ticaret yolu olarak kullanılmaktadır, bu nedenle derneğimizin ismini İpekyolu PERDER olarak koymayı uygun gördük. Derneğimiz çok kısa bir zaman içerisinde  29 üye, 122 şube ve 2200’ün üzerinde çalışana ulaşmıştır. Biz İpekyolu PERDER olarak birlikten güç doğacağına inanıyoruz. Ayrıca Gazi Şehrimizin perakendecileri olarak ilk kez böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

PERAKENDECİLER GAZİANTEP’TE BULUŞTUTürkiye Perakendeciler Federasyon Başkanı Selamet Aygün; Perakendeciliğin ilk olarak 1912 yılında Amerika’da self servis olarak başladığını, 1916 yılında Turnikeli alışveriş sistemi merkezi ile Amerika’da devam eden perakendeciliğin Türkiye’ye 1955’de Migros ile girdiğini bundan sonraki süreçte yabancı sermayenin çok büyük bir Pazar yakaladığını ancak Perakendecilik sektörünün organize olması nedeniyle hedeflerine ulaşamadığını söyledi. Aygün; “ Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa bölgesinin birleşmesiyle kurulan İpekyolu PERDER’in kurulumunda katkıları olan başta İpekyolu PERDER kurucu başkanı Vedat Cergibozan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’ye 1955 yılında Migros ile giren Perakendecilik sektörü 1960 darbesi ile hisselerinin tamamını Koç grubuna devretmiş ve ülkemizden ayrılmıştır. Bundan sonraki süreçte Gima kamu kuruluşu olarak perakendecilik sektörüne girmiş, 1990’lı yıllarda Fransızlar ve Almanlar Perakendecilik sektörüne girmiştir. 1994 yılından itibaren bizlerde çevremizden perakendeciliğin nasıl yapıldığını gözlemleyerek cesaretle bizlerde önce bir şube daha sonra şube sayımızı arttırarak bizlerde bu sektöre girdik. 1996 yılında sahada uluslar arası marketlerin bulunduğu bir saha bulunmaktaydı. Bunlar teorik olarak kendi kendilerine bazı uygulamalar yapıyorlar, 2008-2010 yıllarında pazarın %80’ine hakim oluruz diyorlardı. Biz bu süreçte yerel marketler olarak boş durmadık ve Ankara, İstanbul başı çekmek üzere Türkiye’nin 11 bölgesinde Perakendeciler PERAKENDECİLER GAZİANTEP’TE BULUŞTUDerneğini kurduk. Bundan sonraki süreçte dernek olarak rekabet etmemiz zorlaşınca ve ticari faaliyetlerimizi organize etmek amacıyla 2008’den itibaren Fayda A.Ş.’yi kurduk. O zamanlar bizlere ömür biçen ve %80 leri hedefleyen yabancı sermaye bugün bizim karşımızda eridi. Bugün yabancı sermayenin perakende payı %25’lerde iken Türkiye Perakendeciler Federasyonu olarak bizim kurmuş olduğumuz organize perakendeciliğin payı %30 larda. Güneydoğu Anadolu Bölgesi bizim için çok önemli, İpekyolu PERDER’in kurulmasını önemsiyoruz. Bu bölgenin genlerinden gelen bir şey olsa gerek uluslar arası perakende organize perakende karşısında tutunamıyor. İpekyolu PERDER kısa bir zaman önce kurulmasına rağmen iki önemli organizasyon düzenlediler ve peşinden de bu büyük organizasyona imza attılar. Bize iyi bir ev sahipliği yapan İpekyolu PERDER’e ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

PERAKENDECİLER GAZİANTEP’TE BULUŞTUTürkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından organize edilen ve 25-26 Nisan 2012 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde dördüncüsü düzenlenecek olan “Yerel Zincirler Buluşuyor” (YZB) organizasyonu hakkında bilgi veren Globus Fuar ve Kongre Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Adıgüzel Globus Fuar ve Kongre Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Adıgüzel, 2012 yılında gerçekleştirilecek YZB organizasyonunun geçmiş yıllardan çok daha farklı olacağını bildirdi.  Adıgüzel, “YZB’nin uluslararası ibareye kavuşturulmuş ve komşu ülkelerde faaliyet gösteren firmaların, katılımcı veya ziyaretçi olarak YZB’ye dâhil olmalarını planlıyoruz. Organizasyonun fuar bölümü kapsamında; gelen yoğun talep üzerine bu yıl, geçen yıla göre iki kat daha büyük bir sergi alanı oluşturacağız. YZB bünyesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen, sektörün başarılı kişi ve kurumlarının ödüllendirildiği, rol model olarak sektör ilgililerine sunulduğu “Türkiye Perakende Ödülleri” genişletilerek farklı kategorilerde, daha geniş kitleleri kapsayacak şekilde organize edilecek.” Dedi.

PERAKENDECİLER GAZİANTEP’TE BULUŞTU

Konuşmaların ardından Türkiye Perakende Federasyonu Genel Koordinatörü Gurbet Altay “Perakendenin En Başarılı Fikirleri” yarışması hakkında katılımcılara bilgi verirken, Nielsen Perakende Ölçüm Hizmetleri Müşteri Grup Müdürü Yankı Yalçın Türkiye Perakende Ticaretinin dinamikleri hakkında, TOBB Ticaret ve Tır Daire Başkanı Sancar Sefer Süer Tedarik Zinciri Yönetimini iyileştirici çözümler hakkında, Eğitmen ve Danışman İlker Kaldı “iyiki aile şirketiyiz” konularında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

NARKOZ HABER GAZETESİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PERAKENDECİLER GAZİANTEP’TE BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin