PİLOT ADLİ TIP KURUMU GAZİANTEP’TE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PİLOT ADLİ TIP KURUMU GAZİANTEP’TEGaziantep Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi ve Nizip Adelet Sarayı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Gaziantep Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi’nde düzenlenen törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vali Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, adalet komisyonu üyeleri, hakim ve savcılar katıldı.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi’nin mütevazi bir bina olmasına rağmen Gaziantep ve civarına getireceği hizmetin çok büyük olduğunu söyledi. Ergin; “Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezinin olmadığı bir yerde sıkıntı yaşayanlar bu mütevazi binanın ne kadar çok büyük bir hizmet olduğunu daha iyi anlayacaklardır. Kurulan bu otopsi merkezinden başta Gaziantep olmak üzere Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis ile ihtiyaç duyan diğer illerimizde istifade edebileceklerdir. Adli tıp hizmetleri genel anlamda adelet hizmetleri içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Adalet hizmetlerinin toplam kalitesini arttırabilmek için adliyedeki hizmetin kalitesinin artması, adliyedeki hizmeti üretebilmek için ihtiyaç duyulan alanlarda hizmet üretmek ( adli kolluk ve otopsi merkezleri), hüküm oluştuktan sonra infaz kurumlarının oluşturulması ve işleyişi, infaz sonrasındaki rehabilitasyon çalışmaları neticesind  topluma kazandırma çalışmaları, infaz sonrasında hükümlünün tekrar dönmemesi için alınacak tedbirler adalet hizmetlerinin içerisinde bir bütün olarak değerlendirilebilir. Türkiye tüm bu hizmetlerin tamamına bir bütün olarak bakıp toplam kaliteyi arttırma noktasında önemli adımlar atmıştır. Adli hizmetlerin fiziki şartlarını iyileştiren çalışmalar önemli mesafeler katetti ve Türkiye’de 150’ye yakın Adalet Sarayı hizmete açıldı. İstanbul Adli Tıp Merkezinin yükü çok ağır ve bu hizmetlerin yerele taşınması vatandaşın sıkıntılarının minimize edilmesi açısından çok önemli.  Gaziantep’te kurulan Adli Tıp Otopsi Merkezi Türkiye’de pilot bir uygulamadır. Bu anlamda Gaziantep bir ilke de ev sahipliği yapmıştır ben bu hizmetin üretilmesinde Gaziantep’in yerel dinamiklerine ayrıca teşekkür ediyorum. Gaziantep’in Adli Tıp Grup Başkanlığı talebinin de değerlendirilmesi gerekir.Umarım Adli Tıp Kurumu Başkanımız bu notu almıştır ve gerekli çalışmaları en kısa sürede başlatırlar. Bu bölgeye hizmet verecek bir Adli Tıp Grup Başkanlığını da buraya kazandırılır. Gaziantep ceza infaz kurumlarının kapasitesi de yeterli değildir ve bununla ilgili de projelerimiz bulunmaktadır. En kısa süre içerisinde Ceza ve İnfaz Kurumlarımızın şartlarının iyileştirilmesi için de çalışmalarımız başlayacaktır.

PİLOT ADLİ TIP KURUMU GAZİANTEP’TEAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin; tam adalet tam kalkınma diye çıkılan yolda Adaletin Mülkün Temeli olduğunu, kardeşliğin yolu ve barışın teminatı olduğunu söyledi. Adaletin ekmek kadar su kadar gereklidir ve önemlidir. Dünyadaki gelişimleri incelediğinizde geçmişi iyi analiz ettiğiniz zaman imparatorluk kuran büyüyen ve yükselen bütün toplumlar bilgiyi elinde tutmuş ve adaleti yönetmiştir. Adaleti yönetim anlayışına korumayan her toplum hızlı bir şekilde yok olmaya mahkumdur. Bu yüzden biz son 10 yılda önce Saray diye yazılan ama bodrum katta hizmet veren fiziksel şartları çok kötü olan bu bakanlığın bütün fiziksel şartlarını iyileştirdik ve bir yatırım bakanlığına dönüştürdük. Bunlar olmazsa olmazlardan dı ancak esas olan hukuki alt yapıyı oluşturmaktı. Sayın Bakanımız Türkiye’nin hukuk devleti olma yolunda nelere ihtiyacı varsa tüm ekibiyle beraber bu işe kendini feda etti. Şu anda meclisin en çok çalışan komisyonu Adalet Komisyonu, meclisin en önemli gündemi hukuk devleti olma yolunda neler yapılacağıdır. Eğer bunu başaramazsak hiçbir kalkınma hamlesini yapamayız, 2023 vizyonunu yakalayamayız, ekonomik kalkınmayı sağlayamayız, Sayın Bakanıma vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum, 2023 vizyonu doğrultusunda tam adalet tam kalkınmış bir Türkiye için tüm desteği vermeye hazırız” dedi.

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Cengiz Haluk İnce, “Yaşanan sorunları ve tıkanıklıkları gidermek için bakanlığın desteğini her zaman arkamızda gördük. Bizlere bu gibi hizmet binalarını sunmamızda destek olan bütün kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

PİLOT ADLİ TIP KURUMU GAZİANTEP’TEGaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Gaziantep’te Adli Tıp Kurumu’nun hizmet vermesini ilk olarak gündeme getiren ismin AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu olduğunu ifade ederek, “Milletvekilimiz Mazıcıoğlu bir vatandaşın sorununu bizlere aktarırken böyle bir merkezin Gaziantep’e ihtiyaç olduğunu söyledi. Kendisi bir mazeretinden dolayı bugünkü törenimize katılamadı ama bu hizmetin verilmesini ilk kendisi gündeme getirmişti. Sonuç olarak burası bizim için çok önemli. Buradan çıkacak raporlar doğrultusunda daha sağlıklı kararlar alınacaktır. 1.5 milyonluk bir şehirde bu hizmetin olmaması büyük bir eksiklikti. Çünkü bir cenaze otopsi için sürekli olarak Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderiliyordu. Buda zaman kaybının yanı sıra cenaze sahiplerini mağdur ediyordu. Bu sorunu artık ortadan kaldırmış bulunuyoruz” dedi.

NARKOZ HABER GAZETESİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PİLOT ADLİ TIP KURUMU GAZİANTEP’TE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin