POLİS YERİNE, ÖZEL GÜVENLİK GÖREV YAPACAK!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

POLİS YERİNE, ÖZEL GÜVENLİK GÖREV YAPACAK!İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelge ile genelevlerin girişindeki polis noktalarını kaldırıyor. 18 yaşından küçükler ve öğrencilerin içeri alınmaması konusunda polisin caydırıcılığı tartışılmaz iken özel güvenlik görevlilerince bu caydırıcılığın sağlanıp, sağlanamayacağı konusu merak ediliyor.

İçişleri Bakanlığı genelevlerin girişlerindeki polis noktalarının kaldırılarak bu noktalarda özel güvenliğin görev yapmasının önünü açan bir genelge yayımladı. Genelge uyarınca, genelev önlerinde bulunan polis noktaları kaldırılacak ve polis artık buralarda nöbet tutmayacak. Özel işletme olan genelevlerin güvenliği, özel güvenlik elemanlarınca sağlanacak.  Avrupa Birliği uyum süreci doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile genelev sahipleri, İl Özel Güvenlik Komisyonlarının izniyle özel güvenlik şirketlerinden hizmet satın alabilecek. Genelev işletmecilerinin yeni düzenleme sonrasında özel güvenlik izni almak için İl Özel Güvenlik Komisyonlarına müracaat etmesi gerekiyor.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER İÇİN POLİSİN CAYDIRICILIĞI TARTIŞILMAZ

Polis noktalarının kaldırılması ile birlikte genelev sahipleri 18 yaşın altında girişin yasak olduğu bu yerlerde kontrol ve güvenlik işlemlerini özel güvenlik hizmeti satın alarak yapabilecek. Polis yerine kendi kiraladıkları özel güvenlik elemanları ile hizmet verecek olan genelev sahiplerinin özellikle 18 yaş altının bu yerlere alınmaması konusunda özel güvenlik personeline nasıl bir talimat vereceği ve işveren işçi statüsünde gelişecek bu uygulamanın sonuçlarının neler doğuracağı şimdiden merak ediliyor. Her ne kadar polisin genelev önlerinde nöbet tutması, mesleğin itibarına zarar verdiği ve personel israfına yol açtığı gerekçeleriyle eleştirilse bile 18 yaşından küçükler ve öğrencilerin içeri alınmaması konusunda polisin çok önemli bir görev yürüttüğü  ve caydırıcılığının olduğunu tartışılmaz.

POLİS DENETLEME GÖREVİ İCRA EDECEK

Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında genelevlerin tabi olacakları konuları içeren tüzük, polise fuhuş yapılan yerler ile fuhuşu meslek edinenleri sadece denetleme görevi veriyor. Bu genelge ile birlikte polis kontrolü sağlamak amacıyla bundan sonraki süreçte yakın güzergâhlara sık devriye, ihbarlara anında müdahale için motorize devriyeler gibi alternatif hususları düşünüyor. Yeni uygulamayla 18 yaşından küçükleri ve öğrencileri, özel güvenlik görevlileri denetleyecek. Emniyet Genel Müdürlüğü de Özel Güvenlik Dairesi aracılığıyla buralarda görev yapan özel güvenlikçileri takip edecek ve gerektiğinde ceza verecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
POLİS YERİNE, ÖZEL GÜVENLİK GÖREV YAPACAK!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin