RECEP USTA LEZZETİ, ÇOK YAKINDA GAZİANTEP’TE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RECEP USTA LEZZETİ, ÇOK YAKINDA GAZİANTEP’TETürkiye’nin çeşitli yerlerinde şubesi bulunan “En iyi iş bildiğiniz iştir, bildiğiniz işten şaşmayacaksınız” diyen namı değer Recep Usta çok yakında Gaziantep’te. Hazırladığı yemeklerde Recep Usta kalitesinden ve politikasından taviz vermeyen namı değer Recep Ustanın isim hakkını alarak Gaziantep’e yeni bir lezzet sunmanın haklı gururunu yaşayan iş adamı Hakkı Kılıç, “Gaziantep’te çok yakında hizmete girecek olan tavacı Recep Usta Gaziantep’te farkındalık yaratacak” dedi.

TAVACI RECEP USTA HAKKINDA;

Şiirlere ve filmlere konu olan lezzetlere imza atan Recep BUDAK namı değer Recep Ustanın hikayesi tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan, yüzyıllar boyunca Güneydoğu Anadolu’nun fikir, sanat, kültür ve bilim merkezi olmuş ; ısının 40-50 dereceye vardığı yaz günlerinin bunaltıcı sıcaklığından kurtulmak amacıyla gelişen düz damlı evleri ile tipik yöre mimarisinin günümüzde de yaşatıldığı, uzun surları, Malabadi Köprüsü, karpuzu, yetiştirdiği şairleri ile ün yapmış ilimiz Diyarbakır’ da başlıyor.

RESTORANCILIK MESLEĞİNE BULAŞIKÇI OLARAK BAŞLADI

Şiirlere ve filmlere konu olan lezzetlere imza atan Recep BUDAK namı değer Recep Usta 1961 yılında Diyarbakır’da doğdu. Restorancılık mesleğine, bulaşıkçı olarak Silvan’da başladı. 1978 yılında kendi lokantasını açarak aşçılığa adım attı. Aşçılıktaki ilk ustalığı; gerdan haşlamadır ki bu yemek, Yılmaz Erdoğan’ın en çok sevilen şiirinin “Ben seninle bir gün Veysel Karani’de haşlama yeme ihtimalini sevdim ” dizesindeki lokantada sunulmaktadır. Haşlamayı yapan ise Recep Usta’dır. Bununla da kalmaz Recep Usta ; tava, kaburga dolması ve gerdan haşlamayı başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerine tanıtan ve sevdiren kişidir.

İNSANLARA FARKLI TATLAR SUNMAK BENİ MUTLU EDİYOR

“Farklı bir tat, güzel bir yemek, iyi bir hizmet sunmuşsam dünyanın en mutlu insanı benim” der , Recep Usta. İşte bu düşünce ile hazırladığı yemeklerin lezzeti dilden dile yayıldıkça, bu eşsiz tatları diğer illere taşıma kararı alır ve ilk olarak Ankara’yı seçer. 18 Şubat 2002′de, Reşit Galip Caddesinde ikinci restoran açılır. Diğerleri peşi sıra gelir. Nisan 2005 tarihinde İstanbul-Suadiye’de, 20 Ağustos 2007′de İstanbul-Etiler’de, 4 Nisan 2008 yılında ise yine Ankara’da Park Vadi, 30 Mart 2010 tarihinde Ankara Emek ve 22 Ocak 2011′de İzmir Alsancak şubesi açılır. Tüm bu şubeler Ankara-Emek’te bulunan genel merkez bürosundan yönetilir. Şubelerin alım-satımlarından, muhasebesine ; personel eğitiminden yatırım politikalarına kadar tüm çalışmalar Ankara merkez’de genel müdür ve çalışanları tarafından yürütülmektedir. Ana mönüsünü tava, kaburga dolması, hindi dolması, gerdan haşlama, mumbar, lüle kebabı, kaburga şiş, ezme güveç gibi Diyarbakır yöresine has yemeklerden oluşturan Recep Usta, Türkiye’nin yemek kültürüne katkıda bulunmak ve zengin mutfak kültürümüzü daha çok tanıtabilmeyi amaç edinmiştir.

ÇOK FAZLA ŞUBEMİZ YOK

Biz az yemek yapalım ama güzel yemekler yapalım istiyoruz.” diyen Recep Usta yaptığı yemeklerde kullandığı malzemeleri özenle seçmektedir. Özellikle et ağırlıklı olan mönüsünün doyulmaz lezzet sırrını kullandıkları ete ve sır gibi sakladıkları terbiyeleme şekline bağlamaktadır. Tavacı Recep Usta Restoranlarında sunulan yemeklerimizde süt kuzu eti kullanılmaktadır. Diyarbakır’da doğal ortamlarda özenle yetiştirilen kuzular, kesimhanede kesilerek parçalanmadan günlük olarak Ankara’da bulunan merkezimize getirilir. Etlerimiz, et işleme ünitelerinde sinir ve yağlarından arındırılarak özel dinlendirme ve terbiyeleme yöntemleri ile en lezzetli kısımları kullanıma hazırlanır ve şubelerimize dağıtımı yapılır. Tavacı Recep Usta ve ekibi , “Recep Usta kalite politikası”nı en iyi biçimde uygulayabilmek ve sürdürebilmek için, mutfaklarında üretilen ürünlerin kalitesine uygun gıdanın, çeşitli mal ve hizmetlerin alınması konusunda titizlikle çalışmaktadır. Bu titizliği verilen kalite kontrol belgeleri ve aldığı teşekkürlerle tescillenmiştir.

KUSURSUZ HİZMET ANLAYIŞI

Tescillenmiş olan diğer bir konuda kusursuz hizmet anlayışıdır. Recep Usta çalışanları her müşteriye evlerine gelmiş bir misafir gibi hizmet eder. Amaç müşterilerin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmelerini sağlamaktır. Bunu sağlayabilmek için personel alımından hizmete başlayacağı ana kadar birçok aşamadan geçer çalışanlar. Personelleri alımdan sonra kıyafetlerinden , davranış biçimlerine kadar pek çok konuda eğitime tutan Recep Usta konuklarına gösterilen hizmetten emin olmanın haklı gururunu yaşar. “En iyi iş bildiğiniz iştir , bildiğiniz işten şaşmayacaksınız. ” der Recep Usta , ve bildiği işi yaparken sanatsal yönünü de konuşturur. Her şubenin temelinden son noktasının konulduğu ana kadar birebir işin içinde olan Recep Usta , şube dekorasyonlarında da iç mimarlarla yan yana çalışmaktadır. Restoranlarında birbirinden güzel lezzetleri sunduğu konuklarına yemek yerken kendilerini evlerinde hissettirecek konforu oluşturmayı ilke edinmiştir.

Kullanılan gıda ve çeşitli malların kaliteli , hizmetin kusursuz olması kadar yemek yapılan ortamında bir o kadar kaliteli , hijyen olması konusunda taviz vermez Recep Usta. Tüm şubelerde vitrin kadar mutfağa da önem veren , Recep Usta bu konuda da taktir toplamıştır. Gösterilen tüm bu gayret ve çabalar , sizlerin hijyen ,kaliteli ve lezzetli yemek yemeniz ve şubelerimizden memnun ayrılmanız için yapılmaktadır. Çocuk yaştayken başladığı çalışma hayatında işini her zaman severek ve saygı duyarak yapan Recep Usta bugün bile şubelerinde iş önlüğü ile dolaşmakta , her konuğunu güler yüzle karşılamakta , birbirinden leziz yemekleri yerken onları seyretmekte ve uğurlarken de dillere dolanan ,akıllara kazınan sözü ile uğurlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
RECEP USTA LEZZETİ, ÇOK YAKINDA GAZİANTEP’TE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin