REYHANLI CEHENNEME DÖNDÜ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

REYHANLI CEHENNEME DÖNDÜHatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda ölü sayısı 43 ‘e yükseldi. 27’si ağır olmak üzere toplamda 100 yaralının olduğu patlamada ilçe sakinleri kimyasal silahlı saldırı olasılığı nedeni ile panik içerisinde…

İlçe cehennem yerine dönerken can pazarının yaşandığı dakikalarda iç işleri bakanı Muammer Güler’den açıklama geldi.  Baltalamaya yönelik bir provokasyon olduğunu belirten Güler, “Patlamaların kimden kaynaklandığına yönelik ön bilgiler var. Değerlendirmelerin ardından açıklanacak” dedi. İçişleri Bakanı, olayın faillerinin bulunarak cezalandırılacağını da dile getirdi.

EL MUHABERAT ÖRĞÜTÜ BAĞLANTILI

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili, “Olayın faillerinin tespitiyle ilgili çalışmalar büyük oranda tamamlanmıştır. Saldırıyı düzenleyen örgüt ve mensuplarının Suriye’deki rejim yanlısı El Muhaberat örgütüyle bağlantılı oldukları belirlenmiştir. Örgüt de bellidir, kişiler de büyük oranda bellidir. Plaka tespitleri vesaire yapılmıştır. Menfur hadisenin Suriyeli sığınmacılarla, Suriye muhalefeti ve Suriyeli sığınmacılarla ilgisinin olmadığı kesindir” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu konuya ilişkin yaptığı değerlendirmelerde şunları kaydetti; “Böyle bir kritik geçiş sürecinde Suriye içindeki gelişmeler bağlamında, birçok provokasyon ve tahrik söz konusu olabilir. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve vatandaşlarımızın huzuru ve istikrarı her şeyden önce gelir. Bu konuda bütün vatandaşlarımızı bu tür tahriklere karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Tabii olay bütün boyutlarıyla derinlemesine incelenecektir.” Türkiye’nin güçlü bir emniyet altyapısına sahip, bu konuda birçok sınavdan geçmiş bir ülke olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, “Kim ne gerekçeyle olursa olsun dışardaki herhangi bir kaosu Türkiye’ye yansıtmak isterse bunun karşılığını görür” diye konuştu.

“Çözüm süreci bağlamında terör kayıplarının yaşanmadığı bir yaz, bir yıl geçiriyoruz. Muhtemeldir ki Türkiye’nin bu huzuruna sabote etmek isteyen çevreler çıkabilir. Suriye başta olmak üzere birçok konu istismar edilebilir. Ama hiçbir güç Türkiye’nin iç huzurunu bozmaya muktedir olamayacaktır.” Bütün güvenlik güçleriyle her türlü araştırmanın yapıldığını ve gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Davutoğlu “Hiç kimse Türkiye’nin gücünü, kudretini test etmeye cüret etmemelidir” ifadesini kullandı. Türkiye’nin kamu düzeninin hakim olduğu bir ülke olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Dikkat ederseniz bütün çabalara rağmen şu ana kadar birçok provokasyon, Akçakale’de de birçok yerde oldu ama hem Türkiye kamu düzenini korudu hem de bu tür olayların ülkemize sirayet etmesine izin vermedi. Bundan sonra da bu tedbirler artırılarak devam edecek.Türkiye bu tür tecrübelerden çok geçmiştir. Her türlü tedbiri alır, kararlı politikasından vazgeçmez. Bu konuda Türkiye’nin istikrarının herhangi bir şekilde hiçbir faktörden etkilenmesine de izin vermez” dedi.
Kaynak; Ulusal medya kanalları

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
REYHANLI CEHENNEME DÖNDÜ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin