GÖKSU ÜÇTAŞ KÖŞK’TE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÖKSU ÜÇTAŞ KÖŞK’TECimnastikte Türkiye’ye ilkleri yaşatıp kürsüye taşıyan milli cimnastikci Göksu Üçtaş Şanlı, köşkteki Cumhuriyet resepsiyonuna 2. kez katıldı.

Gaziantepli Olimpik cimnastikçi köşkteki resepsiyona katıldı.

*Türkiye’nin ilk ve tek olimpik cimnastikcisi Gaziantepli Göksu Üçtaş Şanlı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü nedeniyle Çankaya Köşkü’nde verilen resepsiyona katıldı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü nedeniyle Çankaya Köşkü’nde bir resepsiyon veren Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile birlikte, konuklarını tek tek tokalaşarak karşıladı. Resepsiyona devlet erkânının yanı sıra iş, sanat, spor, basın camiası ve toplumun farklı kesimlerinden birçok davetli katıldı.

GÖKSU ÜÇTAŞ KÖŞK’TE

Cimnastikte  Türkiye’ye ilkleri yaşatan ve Türkiye’nin ilk ve tek olimpik cimnastikcisi  Gaziantepli Göksu Üçtaş Şanlı’nında katıldğı resepsiyonda bir basın mensubunun yaş gününü kutlaması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, bugünün aynı zamanda doğum günü olduğunu belirterek, “Herkes artık biliyor. Cumhuriyet ile birlikte ben de bir yaş daha yaşlanmış oldum veya büyümüş oldum. Allah hayırlı ömür versin herkese” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül Cumhuriyet’in 90. yıl dönümünün kutlanıldığını kaydederek, “Önce herkese teşekkür ediyorum, bütün gelenlere. 90 yıl her ne kadar milletlerin hayatında çok büyük bir dönem değildir ama yine de tabii ki bir asra yaklaşıyor 90 yıl içerisinde de çok şeyler oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, 90 yıl içerisinde Türkiye’nin konulan hedeflere ulaşmada bazen iki adım ileri, bazen bir adım geri, bazen de 3 adım geri gittiğini kaydederek, “Ama sonunda baktığımızda Türkiye sıkıntılarını da problemlerini de kendi içinde aşmayı başardı. Çevremizdeki ülkelerde baktığımızda neler oluyor görüyorsunuz. Bu tip şeyler Türkiye’de çok şükür olmadı. Cumhuriyet’i kuranlar önce tabii ki Türkiye’nin o günkü halini düşünürseniz büyük imkânsızlıklar vardı. Sonra Türkiye çok partili sisteme 1950’de geçti. Çok erken bir zamanda, birçok ülkeyle mukayese ettiğinizde. O günden bugüne de siyaset Türkiye’de çok serbest. Hala birçok ülkede siyaset serbest değildir. Yani ‘Bu ülke nasıl yönetiliyor’ diye herkes birbirine hesap sorabilir. Herkes fikir yürütebilir ama demokrasinin temel şartı olan çoğulculuk, 50’lerde geldi ama onun bir sürü noksanları vardı. Onun için yine hepinizin bildiği gibi Cumhuriyetin demokrasi ayağı hep sorunlu olmuştur. Esas hedef neydi? Cumhuriyet ile demokrasiyi birleştirmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne işte böyle çıkılıyor.”diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÖKSU ÜÇTAŞ KÖŞK’TE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin