Sağlık çalışanlarına hakaret edenler yandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Ahmet Davutoğlu Van’da düzenlenen Tıp Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan hasta ve hasta yakınları güvenlik güçlerinin yetkisinde göz altına alınacak diyerek sağlık çalışanlarına bir dizi müjde verdi.

Sağlık çalışanlarına tehdit ve hakaret edenler artık tutuklanacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, sağlık çalışanları için hayata geçirilecek düzenlemeleri açıkladı. Başbakan, “Hekimlerin emekli maaşı arttırılacak. Emeklilik yaşı 67′ye çıkarılacak, hekim ve diş hekimleri için emekli aylıklarının 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerde ise 2 bin 580 liradan 3 bin 250 liraya çıkarılacağının müjdesini verdi.

Davutoğlu “Sağlık çalışanlarının unvanına ve çalıştığı sağlık tesisinin mülkiyetine bakılmaksızın fiili hizmet zammından, tuttuğu nöbet saatine göre 15 gün ile 90 gün arasında bu haktan yararlanacağını dile getiren Davutoğlu, “Bu haktan yararlananlar 3 yıla kadar erken emeklilik hakkı elde etmelerinin yanı sıra 3 yıl fazla ikramiye ve emekli aylıkları bağlanma oranlarında artış söz konusu olacak” dedi.

 “BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Bütün sağlık çalışanlarımızın tıp bayramlarını kutluyorum. Doktorlarımız hem bu özel gün nedeniyle hem de terörle mücadele kapsamında destansı fedakarlıktan dolayı tebrik ediyorum. Buradaki doktor kardeşlerime çok şanslı bir mesleği icra ettiklerini söylemek istiyorum. Hepinizi tebrik ediyorum. Anne baba nasıl unutulmazsa, şifa veren doktor da asla unutulmaz. Onun için tıp bayramında gerek bu salondaki gerekse dışarıdaki bütün doktorlarımızı buradan tebrik ediyorum.

Sağlık personelimiz ülkemizin her köşesinde hizmet vermeye devam ediyorlar. 7 Haziran’dan beri halkımıza sağlık hizmeti götürürken hayatını kaybeden arkadaşlarımız oldu. Hain terörist saldırıda şehit olan bu kardeşlerimizin hatıralarını asla unutmayacağız. Ambulansın bizim dilimizdeki karşılığı can kurtarandır. Ambulansa ateş açan biri insan mıdır? Hastaneye saldıran kişi insan mıdır? Cizre Devlet Hastanesi’ne 1 günde 20 roket atılıyor. Hekime, hemşireye kurşun sıkan insan mıdır? Bu alçaklar hangi insani değerleri savunuyor olabilir? Eminim bunları önce bölgemizin halkı mahkum edecek ve onlara en doğru mesajı o bölgenin halkı verecek. Benim hangi vatandaşım ambulansa ateş açan birine destek verebilir.

BÖLGEDE Kİ HALKIN KAFASINI KARIŞTIRMAYA ÇALIIYORLAR

Sağlık personelimizin güvenliği için tedbirler alıyoruz. Bizim bütün bu gayretimize rağmen, geçen günlerde yaralananlara sağlık hizmeti vermediğimizi söylediler. Bu, bölgedeki halkımızın aklını karıştırmak için atılan bir yalan. Biz yaralıyı sağlığına kavuşturur, bir suçu varsa adalete teslim ederiz. Bölge halkı teröriste hiçbir zaman geçit vermedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET UYGULAYANLAR GÖZALTINA ALINACAKLAR”

En büyük yatırımlarımızı sağlık sektörüne yaptık. Geçen 14 yıl içinde sağlıkta bir devrim gerçekleştirdik. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete önlemler alıyoruz. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar gözaltına alınacaklar. Son derece azami özen gösterilecek. Sağlık tesislerinden ve özel güvenlik personeli koordinasyonundan polisimiz sorumlu olacak. Sağlık çalışanlarına tehdit ve hakaret edenler de tutuklama cezası alacaklar. Kesinlikle doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız işlerini huzurlu şekilde yapacaklar. “Sağlık çalışanlarına yapılacak tehdit ve hakaret suçlarında tutuklama yasağını kaldırıyoruz”

Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına ilişkin düzenleme yapacağız. Sağlık çalışanlarının emekli maaşları için de düzenleme yapacağız. Sağlık çalışanlarının şartlarının zorluğunu bir hekim eşi olarak en iyi bilenlerden biriyim. Hekimlik, aynen siyaset gibi aile ile birlikte yapılan işlerdir. Hekim eşlerini de unutmayalım, onlar da bir teşekkürü hak ediyor.

 

KAYNAK; sözcü

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sağlık çalışanlarına hakaret edenler yandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin