Sağlıkçı Gözüyle, Bakan Sınıfta Kaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal KAZAK; “Pandemi” sürecinde Sağlık Bakanlığının sağlık çalışanları adına yapmış olduğu çalışmaları hakkında bir basın açıklaması yaptı. KAZAK şu ifadelere yer verdi:

Değerli Basın Mensupları;

Sağlık iş kolunda faaliyet gösteren bir sendika olarak; yüklendiğimiz misyon gereği; gerek devletimiz, gerek milletimiz ve gerekse sağlık emekçileri adına pozitif yapılan her çalışmaya destek ve katkı sunacağımız gibi eksik ve olumsuz gördüğümüz her konuyu da kırkamadan ve dökmeden kamuoyu ile paylaşmak temsil ettiğimiz kitle adına görevimizdir.

Öncelike “Pandemi” sürecinde yapılan olumlu çalışmalar adına Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA’ya teşekkür ederiz.

Ancak; COVİD – 19 virüsünün ülkemizde başladığı 2020 Mart ayından itibaren sendikamız Türk Sağlık-Sen Genel Merkezimizin iyi niyetli yol gösterici yazışmalarına, çalışmalarına ve açıklamalarına rağmen, sağlık emekçileri pek çok konuda hayali sukuta uğratılmış ve mağdur edilmiştir.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanları için alkışlara ve methiyelere tanıklık ettik. Ancak mesele sorunların

Çözümüne kavuşmasına ve taleplerimizin karşılanmasına gelince “sağır sultanın” duyduğunu görmedim ve duymadım diyenleri dinlemekten yorulduk.

Sağlık çalışanlarının süreç içerisinde maruz kaldığı mağduriyetleri özetleyecek olursak;

KORUYUCU MALZEME VE EKİPMAN

Özellik COVİD- 19 vakasının vuku bulduğu ilk aylarda, Aile Hekimliği sisteminde hizmet sunan sağlık çalışanları başta olmak üzere bir çok sağlık kurum ve kuruluşlarında koruyucu ekipman ve malzeme sıkıntısı yaşanmış ve sağlık emekçileri mağdur edilmiştir.

LİYAKATTTAN UZAK İDARİ İZİN YAZILARI

Kamuda esnek mesai düzenlemesini içeren Cumhurbaşkanlığı genelgeleri kamu görevlilerini COVİD-19 virüsünden korumayı öngörürken, Sağlık Bakanlığı tarafından liyakatten uzak çıkartılan yazılarla kronik rahatsızlığı olan sağlık çalışanları hem görmezden gelinmiş hem de bulaşıcı virüsün kucağına itilmiştir.

Öyle ki; liyakatten uzak kaleme alınan her yazı bir önceki yazının yanlışını ve eksiğini giderememiş ve bir bütünlük sağlayamamıştır. Buna bağlı olarak ta; bazı kronik rahatsızlığı bulunan ve 24 haftanın alında gebeliği olan pek çok sağlık emekçisi mağdur edilmiştir.

MESLEK HASTALIĞI SAYILMAMASI

Görevi başında hastalara şifa dağıtırken, virüs kapan bütün sağlık çalışanları, iş kazaları ve meslek hastalığı kapsamına alınmadığından dolayı, virüs kapan, hasta olan ve vefat eden, arkadaşlarımız mağdur edilmişlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sağlıkçı Gözüyle, Bakan Sınıfta Kaldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin