Sağlıklı nesiller için ilk adım Şehitkamil’de atıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, çocuk ile genç yaştaki öğrencilere doğru beslenme alışkanlıkları kazandırarak spor yapamaya teşvik etme amaçlarını içeren “Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At” isimli işbirliği protokolünü imzaladı.

 

SAĞLIKLI YAŞAMA TEŞVİK EDECEK BİR PROJE

Günümüzün en önemli sağlık problemlerinden biri olan bireylerde kontrol edilemez kilo artışı, obezite ile mücadele etmek, gelişim çağındaki öğrencilere doğru beslenme ve sürdürülebilir spor alışkanlıkları kazandırmak amacıyla Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü arasında “Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At” isimli işbirliği protokolü imza altına alındı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Cengiz Mete, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı ile çok sayıda öğretmen, antrenör ve öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen “Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At” protokolü imza töreninde katılımcılara seslenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi daha hareketli yaşamaya teşvik edecek, kronik hastalıkları engelleyecek bir projeye imza atıyoruz” dedi.

TESİSLERİMİZ 365 GÜN ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNDE OLMAYA DEVAM EDECEK

Protokol imza töreni sırasında yaptığı konuşmada süründürülebilir spor alışkanlıkları ve doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sportif tesislerinin kapısının 365 gün boyunca öğrencilere açık olduğunu söyledi. Başkan Fadıloğlu, “Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde bu gün çocuklarımızı ve gençlerimizi daha hareketli yaşamaya teşvik edecek, kronik hastalıkları azaltacak ve engelleyecek sağlık dolu bir projeye imza atıyoruz. Ben, bu süreçte projenin uygulanma safhasına gelmesinde emeği geçen tüm paydaş kurumlarımıza ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Daha sağlıklı nesillerin yetişmesi adına Şehitkamil Belediyesi olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda sportif merkezlerimiz, 365 gün boyunca öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

 

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİNE 2 PAYDAŞ KURUMDAN BÜYÜK TEŞEKKÜR

İmza töreni esnasında katılımcı öğrencilere projenin kendileri için önemine dikkat çeken konuşmalar yapan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve Gaziantep İl Sağlık Müdür Sadettin Yazı,  çocukların ve gençlerin  fiziksel ve sosyolojik ve psikolojik alanda gelişimine yapmış olduğu büyük katkı ve verilen desteklerden dolayı Şehitkamil Belediyesine teşekkürlerini dile getirdi. “Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At” projesinin Şehitkamil Belediyesinin destekleriyle büyük güç bulduğunu ifade eden Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Cengiz Mete, “6 farklı okulda 4 binin üzerinde 5. ve 6. sınıf öğrencimizin faydalanacağı bu proje, Şehitkamil Belediyemizin destekleriyle büyük güç buldu. Şehitkamil Belediye Başkanımıza, öğrencilerimizin fiziksel, sosyolojik ve psikolojik alanda gelişimine yapmış olduğu büyük katkılardan dolayı teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı.

İmza töreni sonrasında tüm katılımcılar, sağlıklı besinlerden oluşan kokteylde buluştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sağlıklı nesiller için ilk adım Şehitkamil’de atıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin