Sağlıkta fark yaratanlar aranıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boehringer Ingelheim ve Ashoka, Türkiye’de sağlık sektörünü dönüştürecek sosyal girişimciler arıyor. Sağlık sektörünü dönüştürme hedefiyle, yaratıcı iş modelleri geliştiren girişimciler, üç yıl boyunca mali destek ve profesyonel danışmanlık alacak. Başvurular Mart 2016’ya kadar www.turkey.ashoka.org adresinden yapılabilecek.

Alman ilaç firması Boehringer Ingelheim, uluslararası sivil toplum kuruluşu Ashoka ile birlikte sürdürdüğü Daha Fazla Sağlık projesi kapsamında, sağlık alanını dönüştürme hedefine sahip, toplumda fark yaratan sosyal girişimciler arıyor. Bu alanda çalışmaları olan kişileri Ashoka’nın web sitesi üzerinden Mart 2016’ya kadar aday göstermek mümkün.

Kaliteli sağlık hizmetlerine ve tedaviye erişimi sağlayan, yerel sağlık sorunlarıyla baş etme konusunda insanları güçlendiren veya dezavantajlı grupları hedef alan sosyal girişimciler üç yıllık maddi desteğin yanı sıra danışmanlık ve Ashoka’nın küresel ağına dahil olma hakkı kazanacak.

Türkiye’den ve dünyadan örnekler:

Sağlıkta fark yaratanlar aranıyor

Celal Karadoğan (Türkiye): Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nde engelli ve engelsiz gençlerin farklılıklarıyla var olabilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri ve güçlenebilecekleri bir alan yaratıyor. Engelli ve engelsiz gençler birlikte güçlenirken, saygılı ve eşitçe yaşanabilecek bir Türkiye’nin temelleri kuruluyor.

Frank Hoffmann (Almanya): Görme engelli kadınların göğüs kanserini doktorlardan daha önce ve daha etkin bir şekilde teşhis etmeleri için yeteneklerini geliştirmelerini ve sağlık uzmanı olarak istihdam edilmelerini sağlıyor.

Şehnaz Layıkel (Türkiye): Ruh sağlığı sorunları yaşayanların maruz kaldığı tepeden inme tıbbi yaklaşıma müdahale ederek yeni, insan odaklı ve katılımcı modeller geliştiriyor.

Rebecca Onie (ABD): Düşük gelirli ailelerin sağlıklı olması için doktor reçetelerinde ev, gıda, sağlık hizmetleri ve diğer temel ihtiyaçların eklenmesini sağlayan bir araç geliştiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sağlıkta fark yaratanlar aranıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin