Şahin ABD’de Brooklyn Belediye Başkanı Adams’ı ziyaret etti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ABD’nin New York Eyaletine bağlı Brooklyn şehrinin Belediye Başkanı Eric Adams’ı ziyaret etti.

Şahin, Eric Adams’ın makamındaki ziyarette, Büyükşehir Belediyesinin Suriyelilere yönelik yaptığı çalışmalar ve Gaziantep’in tarih, kültür ve turizmini sunum eşliğinde anlattı.

Suriyeli çocukların eğitiminin önemli olduğuna vurgu yapan Şahin, belediyenin okullarında eğitim alan çocukların çoğunun savaşta ailesini kaybettiğini söyledi.

Çocukların psiko-sosyal destek almaları için bir merkez kurduklarını dile getiren Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Savaşın tanklar, tüfekler erkekler üzerindeki görüntüsünün arkasında en büyük mağduriyetin kadınlar ve çocuklar olduğunu gördük. Aylan bebek Ege Denizi’nde kıyıya vurduğunda bütün küresel vicdan ayağa kalktı. ‘Ne oluyoruz, napmamız gerekiyor’ diye bütün dünyada büyük bir rahatsızlık duyuldu. Ama bundan sonra yeterince tedbirler alınamadığı için Aylan bebekler ölmeye devam ediyor.”

AMERİKA’NIN NET DURMASI LAZIM

Türkiye’nin açık kapı politikasını güvenli bölgeyi koruyacak şekilde 6 yıldan beri uyguladığını aktaran Şahin, aksi takdirde bir politikanın uygulanması halinde milyonlarca insanın hayatını kaybedeceğini söyledi.

Türkiye’de belediye olarak yalnızca Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin hastanesi olduğunu belirten Şahin, “Özellikle anne ve bebek ölüm hızı oranlarının artığını gördüğümüz için doğumhane ve ameliyathane gibi bölümleri çalıştırmak zorunda kaldık. Faydalanan kişilere baktığımız zaman da ciddi anlamda Suriyeli sığınmacılara sağlık hizmeti veriyoruz” dedi.

Suriyelilerin sosyal hayata adaptasyonları için dil ve meslek kursları açtıklarını anlatan Şahin, 6 bin 890 Suriyelinin dil kursundan faydalandığını bildirdi.

Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanarak, terörizmle mücadele edilmesi gerektiğin vurgulayan Şahin, “Amerika’nın burada çok sağlam ve net durması lazım. Çünkü ne yaparsak yapalım insanları mutlu etmemiz çok zor. Herkesin biran önce toprağına, vatanına, ülkesine dönme özlemi devam ediyor. O yüzdende Suriye ve Ortadoğu’ya huzur ve barış istiyoruz” diye konuştu.

SURİYELİLERİN DRAMI ABD’DEKİ ÜNİVERSİTELERDE DE ANLATILMALI

Brooklyn şehrinin Belediye Başkanı Eric Adams da insanların Türkiye’de neler olduğunu anlamaları bakımından yapılan sunumun çok önemli olduğunu söyledi.

Çocuklar konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğine dikkati çeken Adams, insanların Suriye noktasında neler olup bittiğini merak ettiğini vurgulayarak, sunumun ABD’deki üniversitelerde de yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Ziyarette, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin de bilgi veren Şahin, Adams’a SETA tarafından hazırlanan The Triumph of Turkish Democracy, The July 15 Coup Attempt and Its Aftermath, “ Türkiye’nin Demokrasi Zaferi, 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve Sonrası” kitabı ile Gaziantep yöresine ait bakırdan yapılmış kahve fincan takımı hediye etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şahin ABD’de Brooklyn Belediye Başkanı Adams’ı ziyaret etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin