Şahinbey Kaymakamlığı’na “Guinness Rekorlar Kitabı” belgesi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şahinbey Kaymakamlığı’na “Guinness Rekorlar Kitabı” belgesiAnadolu Süsleme Sanatları Kültür Eğitim ve Tanıtım Derneği tarafından, 14 Eylül 2013 tarihinde, geçtiğimiz yıl Dünya Ebru Günü’nde düzenlenen en uzun ebru çalışması ile Gaziantepli Sanatçı Mesut Osmanlıoğlu, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

2. Dünya Ebru Günü etkinlikleri kapsamında, Türkiye’den ve yurtdışından 99 ebru sanatçısının katılımıyla Sanko Park AVM’de 76,47 metre kare uzunluğu ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Dünyanın en büyük  Ebrusunun yapılmasına sponsor olarak katkı sağlayan Şahinbey Kaymakamlığına “Guinness Rekor Sertifikası” verildi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, aldıkları belgenin çok anlamlı ve özel olduğunu, sanata ve sanatçıya herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek,” Aslında bu ödülü Mesut Osmanlıoğlu ve eşi ve onunla beraber yola çıkan sanata özellikle ebru sanatı başta olmak üzere hat hesip gibi önemli ecdat sanatlarına sahip çıkan, bunun içinde sivil toplum örgütü oluşturan, bununla ilgili olarak ta Türkiye’de bu sanatla uğraşan insanları bir araya getirerek bu sanatı dünyaya tanıtmak için var gücüyle mücadele eden Osmanlıoğlu ve ekip arkadaşlarına sonsuz şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Çalışmanın rekorlar kitabına girmesinde küçük bir katkıda bulunduklarını vurgulayan Turan,”Bizimki sadece çorbada tuzu olsun misali minik bir katkıdır. Arkadaşlarımız Gaziantep’e geldiğinde hem yapılan toplantılara katıldık, hem maddi ve manevi katkıda bulunmaya çalıştık. Burada, SANKO ailesine ve Sankopark AVM yönetimine de buradan ayrı bir parantez açarak teşekkür ediyorum. Çünkü orada bir sanat galerisi var ve çok güzel sanatsal ve kültürel çalışmalara imza atılıyor. Şimdi de dünyanın en büyük, en görkemli en uzun ve en güzel ebru çalışması yapıldı. Bizde orada fırçamızla katkıda bulunduk. Bu rekor şimdi onaylandı. Onaylanan rekor üzerine, Büyükşehir Belediye Başkanımız Asım Güzelbey’in makamında, hem Gaziantep Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Kaymakamlığı ve Şehitkamil Belediyesinin aldıkları bu belgelerin çok anlamlı olduğunu belirtmek istiyorum. Artık dünya rekorlar kitabında yerini alan Ebru’nun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şahinbey Kaymakamlığı’na “Guinness Rekorlar Kitabı” belgesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin