Şahinbey köprülü kavşağı açıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

sahinbey-koprulu-kavsak_Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Karataş bölgesindeki “Şahinbey Köprülü Kavşak” ın açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yaptı.

Açılış öncesi vatandaşlara açıklamalarda bulunan Albayrak, “Ülkenin yerli kaynaklarını daha somut bir şekilde ülke ekonomisine kazandırmalıyız” dedi.

Albayrak, Gaziantep’in Türkiye’nin kurtuluşunda çok önemli bir rol aldığını ve bu destanı 15 Temmuz’da tekrar gösterdiğini belirterek, vatandaşlara cesaretlerinden ve vatanseverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Kentin Güneydoğu’nun sanayi ve endüstriyel anlamda yıldızı olduğunu ifade eden Albayrak, Türkiye’nin önemli ihracat merkezlerinden biri olduğuna dikkati çekti.

Şahinbey köprülü kavşağı açıldı

Ülkedeki yerli kaynakların daha fazla kullanılması noktasında çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Albayrak, “Ülkenin yerli kaynaklarını daha somut bir şekilde ülke ekonomisine kazandırmalıyız. Hele de enerjide dışa bağımlıyız. Petrol ve doğalgazımızın yüzde 95’ini neredeyse ithal ediyoruz. Yerli kaynaklara daha çok önem vermeliyiz. Çok daha fazla yatırımı, her geçen gün büyümeyi, daha ileri bir noktaya taşımak için çalışan Türkiye’yi enerji sektöründe ve enerji noktasında daha fazla yatırıma dönüştürerek çalışmak durumundayız. Sadece tüketim noktasında bireylere değil, Gaziantep üretim şehridir, sanayi ve endüstri şehridir. Bunun en önemli hammaddelerinden birisi olan enerji ve doğalgazdaki bu indirim inşallah verimlilik olarak maliyetlerin düşmesi olarak istihdamın artması olarak Gaziantep’e daha pozitif olarak yansıyacak” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Gaziantep’in 4 medeniyete ev sahipliği yaptığını, şimdilerde ise lezzetin ‘başkenti’ olduğunu söyledi. 350 bin mültecisi olan, Ensar–Muhacir ilişkisinde bir ana kucağı görevini görerek herkese kapısını açtığını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şahinbey köprülü kavşağı açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin