SAHTE DOLAR SANATÇILARI ÇİLEDEN ÇIKARDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAHTE DOLAR SANATÇILARI ÇİLEDEN ÇIKARDIGaziantepli sanatçılar ve müzisyenler son dönemlerde düğünlerde atılan sahte dolardan dolayı evlerine ekmek götüremediklerini söyleyerek isyan ettiler.

Gaziantepli sanatçı ve müzisyenler Irmak Müzik Production’da bir araya gelerek düğünlerde atılan sahte dolarlar yüzünden son beş yıldır evlerine ekmek götüremediklerini söyleyerek yetkililere seslendiler.

Sanatçılar sahte dolar basan matbaaları da kınayarak onlar evine ekmek götürürken bizim çocuklarımızın rızkına sebep oluyorlar diyerek tepkilerini dile getirdiler.

SOSYAL GÜVENCEMİZ OLMADIĞI GİBİ EMEĞİMİZE SAYGIDA YOK!

Sanatçılar adına Aktopraklı Ali yaptığı açıklamada, “ Gaziantep’te otuz yıldır bu mesleğe gönül vermiş ve işle hayatımı idame ettiren bir ses sanatçısı olarak son dönemlerde düğünlerde atılan sahte parayı tüm arkadaşlarım adına kınıyorum. Gaziantep’te düğün salonlarında çalışan müzisyen arkadaşlarımız yevmiye almadan düğünde atılan para karşılığı hizmet veriyor. Fakat salon sahipleri salonu kiraya verirken müzik ve ikramların salona ait olduğunu söyleyerek kira alıyorlar. Salonlarda çalışan müzisyenler de düğünde atılan para karşılığı çalışırken ses sistemine de kira vererek çalıyor. Bu Adalet mi? Üstüne üstlük sosyal güvencesi olmayan müzisyenlerle dalga geçilircesine sahte dolar atılarak emeğe saygısızlık yapılıyor. Matbaacı kardeşlerimiz bu dolarları basarken başkalarının rızkına sebep olduklarını biliyorlar mı? Bilerek veya bilmeyerek yapılan bu hataya artık bir son verilsin. Sahte dolar basılmasın ve kimsenin ekmeği ile oynamasınlar. Sosyal güvencesi olmayan sanatçıların, emeği ile de dalga geçilmesin” dedi.

Öte yandan Gaziantepli besteci ve söz yazarı aynı zamanda profesyonel sanatçı Ahmet Orgenç yıllarını verdiği bu mesleğin bu hale gelerek ayaklar altına alınmasının ve emeğe yapılan saygısızlığa bir son verilmesi gerektiğini belirterek yetkililere seslendi.

SAHTE DOLAR SANATÇILARI ÇİLEDEN ÇIKARDIADANA’DA SAHTE DOLAR BASMAK YASAK

Orgenç, “Gaziantepli sanatçı aç, sosyal güvencesi yok iki lokum ekmeği evine götüremez hale geldi. Yıllarca düğün salonlarında hizmet veren sanatçılar maalesef korumasız. Basılan bu sahte paralara kimse dur demiyor. Üzerinde yazan küçücük “GEÇERSİZDİR” yazısı bu parayı basanları haklı çıkarıyor. Böyle bir şey mümkün mü? Bu resmen kalpazanlıktır. Adana’da da aynı sorun yaşanıyordu. Geçtiğimiz yıllarda yetkililer bu işe el atarak sanatçı ve müzisyenlerine sahip çıktı. Artık Adana’da sahta dolar basan matbaalar çeşitli cezalara maruz kalıyorlar. Düğünlerde artık sahte dolar yok. Türkiye büyüyen ekonomisi ile göz doldururken maalesef yürürlükten kalkan 1 lira sanatçıları bu hale getirdi. Kos koca ABD’nin sahte dolarına kaldık. Sayın Valimize, İl Emniyet Müdürümüze ve ilin tüm yetkililerine sesleniyorum. Lütfen sanatçılarımıza sahip çıkın bu soruna bir çare bulun” dedi.

SAHTE DOLAR SANATÇILARI ÇİLEDEN ÇIKARDISanatçılar sahte doların kasap, terzi, kuyumcu, gelinlikçi ve bakkallarda satılmasına da tepki gösterdi. Gelinlikçilerin kiraya verdikleri veya sattıkları gelinlik ve damatlığın yanında promosyon olarak sahte dolar verdiklerini, esnafların çoğunun camında düğün parası dolar bulur yazısı astıklarını ve kilosunu 5 TL’ye sattıklarını belirttiler.

Irmak Müzik Production’da bir araya gelerek basın açıklaması yapan sanatçılar dolarları havaya atarak “Dolar zengini sanatçılarız, önce gözümüz doysun” diyerek espri yapmayı da ihmal etmediler. Açıklamanın ardından sanatçılar adına konuşan Aktopraklı Ali, ilerleyen zamanlarda sorunlarına çözüm bulunmaması halinde daha farklı eylemlere imza atacaklarını belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SAHTE DOLAR SANATÇILARI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin