SAKLI KONAK BAKIR ESERLERİ MÜZESİ EMİTT 2012 TURİZM FUARINDA ..

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAKLI KONAK BAKIR ESERLERİ MÜZESİ EMİTT 2012 TURİZM FUARINDA ..Türkiye’nin ilk ve tek Bakır Eserleri Müzesi olan “Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi” EMİTT 2012 Turizm fuarında görücüye çıkıyor. Gaziantep turizmine önemli katkılar sağlayan ve yoğun ilgi gören Bakır Eserleri Müzesi turizm sektörünün kalbi EMİTT fuarında  müzeyi ve sektöre yeni bir nefes getiren Saklı Konak Dergisinin tanıtımına da yapacak.
Gaziantep’te asırlık tarihi bir Antep evinde geçtiğimiz yıl faaliyete geçen Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi, Turizm sektörünün buluştuğu EMİTT 2012 fuarında yer alacak. Sektöre yeni giren Saklı Konak Turizm Dergisi’nin tanıtımı yapılacak. Bakırcılığın merkezi olan Gaziantep’te beş ay önce açılan ve özelikle turistlerin büyük ilgisini çeken müzede 800 civarında Osmanlı dönemine ait bakır eser bulunuyor. Gaziantep’in müzeler kenti olduğuna dikkat çeken Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi kurucusu Ali Atalar, Kültür turizminin merkezinin artık Gaziantep olduğunu ve bu konuda kentteki tüm kurum, kuruluşların ortak hareket ettiğini söyledi. Atalar “Gaziantep dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Onlarca medeniyetin hüküm sürdüğü ilimizde tarihi doku yeni yeni gün yüzüne çıkmaktadır. Tarihi eserlerin yanı sıra el sanatlarının gelişmiş olduğu Gaziantep’te açılan müzeler tüm Türkiye’nin dikkatini çekmektedir. Bu bakımdan Türkiye’nin ilk ve tek Bakır Eserleri Müzesi Saklı Konak büyük önem taşımaktadır. Müzemizi İstanbul’da düzenlenen EMİTT 2012 fuarında tanıtmak için harekete geçtik. Saklı Konak ismiyle bir dergi hazırladık. Ayrıca diğer tanıtım materyalleri ile fuara çıkartma yapacağız. Hedef 2012’de Gaziantep’e gelecek turist sayısını bir önceki yıla oranla ikiye katlamaktır” dedi.
Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi’nin on iki odalı tarihi bir yapı içerisinde bulunduğu ve bakır eserleri konusunda Türkiye’nin ilk özel müzesi olduğu kaydediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SAKLI KONAK BAKIR ESERLERİ MÜZESİ EMİTT 2012 TURİZM FUARINDA ..

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin