SALİH MEMECAN ZİRVE’DE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SALİH MEMECAN ZİRVE’DEZirve Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan, Bizim City ve Sizinkiler karikatürlerinin mimarı Salih Memecan, İletişim Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. Yaklaşık iki saat süren seminerde medyanın teknolojik gelişimi üzerinde duruldu.

Meslekteki kırkıncı yılını geride bırakan usta karikatürist, öğrencilik yıllarında günde en az bir karikatür çizdiğini, bugünkü Salih Memecan’ın bu disiplinle buralara geldiğini kaydetti. Salonda bulunan öğrencilere günlük hayatta düzenli alışkanlıklar edinmelerini ve disiplinli yaşamaları gerektiğini belirten Memecan, başarılı bireyler olabilmek için bireylerin kendi alanlarında on yıl sonra ne olacağını öngörerek ona göre hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

ETİK KURALLARI BİLMELİ VE ONA GÖRE HAREKET ETMELİSİNİZ

Teknolojinin günden güne geliştiği ve günümüzde gençlerin teknoloji ile daha fazla haşır neşir olduklarını söyleyen usta karikatürist, medya teknolojilerinde ”yapmak, göndermek ve pazarlamak” eylemlerinin çok önemli olduğunu ve başarının bunlarla geldiğini söyledi. Türkiye’de basın yayın teknolojilerinin gelişimini kendi meslek hayatında kullandığı aygıtlarla örnek vererek anlatan Memecan, teknolojinin günümüzde insan hayatını her alanda kolaylaştırdığını fakat buna karşılık beraberinde birçok tehlikeyi de getirdiğini söyledi. Karikatürlerinin gazetelerde yayınlandığı ilk yıllarda gazetelerin kurşun kalıplarla basıldığını, ilerleyen yıllarda ise ofsete geçildiğini kaydetti. O yılların terminolojisinin günümüzde hala kullanıldığını söyleyen Memecan “İletişimciler için basın tarihini bilmek çok önemlidir.”dedi.

Evlendiği yıllarda pek İstanbul dışına çıkmayı istemeyen sempatik karikatürist, “Allah’ın işine bakın ki, Bursa veya Ankara’ya bile gitmeyi düşünmeyen Salih Memecan, bugün Gaziantep’te ders veriyor.” diyerek öğrencilere hayatta her şeye hazırlıklı olmalarını tavsiye etti. Uzun yıllar Amerika’da kalan Memecan, kişilerin dini inançlarına ve kişilik haklarına saygının çok önemli olduğunu vurguladı. Mütevazi kişiliğiyle dikkat çeken ünlü karikatürist, gazetedeki köşesinde ve televizyonda gösterilen on beş yirmi saniyelik karikatürlerinde yansıttığı kişiliklere her zaman saygı göstermeye dikkat ettiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SALİH MEMECAN ZİRVE’DE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin