Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum’da anıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

muren-zeki_-1Tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan Zeki Müren, ölüm yıldönümü olan 24 Eylül’de Bodrum’da düzenlenen etkinliklerle anıldı. Etkinlikler kapsamında, Aralık 2016’da İstanbul’da açılacak olan dünyanın en önemli balmumu heykel müzesi Madame Tussauds’da yer alacak figürü ilk kez sanatçının müzeye dönüştürülen evinde ziyarete açıldı. Etkinlikler, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen görkemli bir Türk sanat müziği konseri ile son buldu.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı’nın değerli bağışçılarından Zeki Müren, 20. ölüm yıl dönümünde Türkiye genelinde düzenlenen etkinliklerle anıldı. ‘Zeki Müren’i Okumak Zeki Müren’le Okumak’ temalı anma etkinliklerinin finali sanatçının ölüm yıldönümü olan 24 Eylül Cumartesi günü Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Tümg. Tamer Büyükkantarcıoğlu’nun katılımıyla Bodrum’da gerçekleşti.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, anma etkinlikleri kapsamında yaptığı konuşmada “Zeki Müren sadece sanatıyla ve güzel Türkçesiyle bizleri aydınlatmakla kalmadı. Ölümünün ardından da topluma ve geleceğe ışık saçacak genç beyinlerin Türkiye’ye kazandırılmasına ön ayak oldu. Sanat güneşimizin anıları, kalplerimizdeki yerini ilk günkü canlılığı koruyor; bağışları ise sonsuzluğa uzanırken sanatçımızın ruhunu şad etmeye devam ediyor’’ dedi.

TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Tümg. Tamer Büyükkantarcı ise konuşmasında“Değerli bağışçımız Zeki Müren’ in aramızdan ayrılışının 20. ölüm yıldönümünde kendisini saygı ile anıyoruz. Sayın Zeki Müren’in değerli bağışı ile yaptığımız yardım miktarını artırmış olduk. O güne kadar yapmış olduğumuz yardımlara yenilerini ekleyebildik. Tüm Mehmetçikler adına bir kez daha şükranlarımızı sunarız”dedi.

Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum’da anıldı

LEGOLAND® Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner ise, “Bugün Zeki Müren’i vefatının 20’nci yılında yeniden yad ederken, Aralık ayında İstanbul Beyoğlu’nda hizmete girecek Madame Tussauds İstanbul’da sergileyeceğimiz balmumu figürünü de ilk defa sizlerle paylaşıyoruz. Bu figürle adeta Zeki Müren’in evine geri döndüğünü; eserleriyle elde ettiği ölümsüzlüğün, bir kez daha teyit edildiğini hissediyoruz. Titiz bir çalışmanın ürünü olan figür, Zeki Müren’in 1968 yılında çekilen bir fotoğrafı referans alınarak hazırlandı. Londra’daki stüdyolarımızda görev yapan heykeltıraşlar, tasarımcılar ve araştırmacılar tüm hazırlık sürecinde Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı ile yakın temas içinde oldu. Figürü adım adım hep birlikte şekillendirdik. Sonuçta 20 yıl önce aramızdan ayrılan büyük sanatçı Zeki Müren’i özleyen, ona dokunmak, birlikte fotoğraf çektirmek isteyen hayranları için eşsiz bir fırsat yaratmış olduk. “ dedi.

Zeki Müren’in müzeye dönüştürülen evinde sanatçının Aralık 2016’da İstanbul’da açılacak olan dünyanın en önemli balmumu heykel müzesi Madame Tussauds’da yer alacak figürü ilk kez ziyarete açıldı. Zeki Müren’in özel arşivinden binlerce fotoğraftan yararlanılarak modellenen ve üstünde bulunan kıyafetin orijinalinin Londra’ya gönderilmesiyle reprodüksiyonu yapılan figürün açılışına Zeki Müren hayranları ve Bodrumlular yoğun ilgisi gösterdi.

Aynı akşam, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen görkemli bir Türk sanat müziği konserinde Bekir Ünlüataer ve Ayşe Taş sahne alıp Zeki Müren’in unutulmaz şarkılarını seslendirdi. Binlerce kişinin Zeki Müren şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ettiği konserin sunuculuğunu ve moderatörlüğünü Osmantan Erkır üstlendi. Erkır’ın, arşiv görüntüleri eşliğinde Zeki Müren’le yaptığı interaktif sohbetler izleyicilerden büyük alkış aldı.

TEV (Türk Eğitim Vakfı) Hakkında:

Başarılı öğrencilere burs veren, okul, öğrenci yurdu ve eğitim merkezleri açan, eğitim ve öğretim alanında çeşitli projeleri hayata geçirerek milli eğitime katkıda bulunan, Türkiye’nin en köklü vakıflarından TEV, bugüne kadar yurt içinde 223.600, yurt dışında 1.665 eğitim bursu sağladı. Eğitime katkılarını 27 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen TEV; 17 İlköğretim Okulu, 3 Anadolu Lisesi, 3 Yurt Binası, 1 Çıraklık Eğitim Merkezi, 1 Çok Amaçlı Toplum Merkezi ile 1 Çocuk Kütüphanesi’ni Türk Milli Eğitimi’nin hizmetine sundu. Ayrıca 2001 yılında üstün ve özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türkiye’deki tek okul olan TEVİTÖL’ü (TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi) devralarak eğitime devam etmesini sağladı.

TSK Mehmetçik Vakfı Hakkında

Vatan hizmetini yerine getirirken şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklerimizin kendilerine ve çocuklarına yardım eden TSK Mehmetçik Vakfı, kurulduğu tarihten bu yana geçen 34 yıl içerisinde 44.347 kişiye yardım yapmıştır. Vakfın bugüne kadar Mehmetçiklerimize ve ailelerine yaptığı yardımların tutarı 580.201.641.38TL’dir. Vakıf; halen 8.897 Mehmetçik ve Mehmetçik çocuğuna aylık ortalama 6 milyon 250 bin TL yardım yapmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum’da anıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin