SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi’nin başarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi’nin üç projesi ön elemeleri geçerek Adana’da yapılacak bölge sergisine katılmaya hak kazandı.

SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Özden Eryatar ve Murat Altındağ; “Fizik” dalında, öğretmenleri Ekrem Dobooğlu rehberliğinde hazırladıkları “Sıcaklığın Sürtünme Kat Sayısına Etkisinin Araştırılması ve Güvenli Oto Lastiği” adlı proje ile yarışmaya katıldı. Bu proje ile otomobil lastiğinin ısıtmalı hale getirilmesi, sıcaklık değerinin sürücü tarafından ayarlanabilir olması ve sürüş güvenliğinin artırılması amaçlandı.

Öğrencilerden Elif Zeynep Alageyik ve Berkay Dobooğlu’nun öğretmenleri Bekir Özgür Ertem rehberliğinde “Fizik” dalında hazırladıkları “Tutumlu Tencere” projesinde, tencerelerde yemek pişirme sırasında tencerenin çevresinden kaçan ısıyı yeniden tencereye yönlendirebilen bir sistem tasarlamak suretiyle enerji kaybını azaltmak ve bu yol ile enerji verimliliğini artırmak öngörüldü.

Ceren Ülger ve Teoman Efe Kuday ise Bilgisayar Öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde “Kodlama” dalında “Görme Engelliler İçin Özgür Alfabe” projesi hazırladı. Proje ile engelli bireylerin,  hazırlanan prototip cihazla üzerinde yazı olan her şeyi okuyabilmeleri amaçlandı. Braille alfabesini tam bilmeyen ve işitme engeli olmayan bireyler düşünülerek sisteme ses desteği eklenerek Braille alfabesinin öğrenilmesinin kolaylaştırılması, böylece engelli bireylerin toplumdaki diğer bireylerden farklı olmadığı ortaya konularak toplumsal bütünleşmeyi sağlamak hedeflendi.

SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, fizik ve bilgisayar dallarındaki projelerinin ilk elemeyi geçerek Adana Bölge Sergisine katılmalarından mutluluk duyduklarını belirterek, öğrencilerine ve emeği geçen öğretmenlerine başarılar diledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi’nin başarısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin