SANKO TEPEKIŞLA Barajı ve HES törenle açıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SANKO Holding’in, Tokat’ın Erbaa İlçesi Karanlıkdere mevkii Kelkit Çayı üzerinde inşa ettiği Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın (HES) açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen törende, 99 baraj ve HES’in açılışını gerçekleştirdi. Ankara Arena’daki törene, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu ile Sanko Enerji CEO’su Adil Tekin de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Sanko Tepekışla Barajı ve HES’in de bulunduğu 7 tesisi, işletmelerle görsel bağlantı kurarak, işletme sahipleri ve valiler başta olmak üzere, işletmenin bulunduğu ilin milletvekilleri ve yöneticileri ile birlikte üretime aldı.

Tepekışla Barajı’na canlı bağlantı sağlandığında, Tokat Valisi Cevdet Can, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu’na hayırlı olsun dileklerini ileten Erdoğan’a, Vali Can yatırıma ilişkin bilgi sundu.

SANKO TEPEKIŞLA Barajı ve HES törenle açıldı

Vali Can’ın, “Kurulu gücü 70 MW olan Tepekışla Barajı ve HES yılda 241 milyon kilowatsaat enerji üretecek. 450 milyon liraya malolan tesis, 25 ayda tamamlandı” demesinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ya Allah, Bismillah” diyerek, butona bastı ve tesis resmen hizmete açtı.

Törende, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat İl Jandarma Komutanı Albay Erkan Alacakurt, Tokat İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Erbaa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nayil Gözütok, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan,  DSİ Bölge Müdürü Ahmet Kanık, Erbaa Emniyet Müdürü Tuncay Özcanlı ve Niksar Emniyet Müdürü Zeki Akyol da hazır bulundu.

tepekisla-barajiTEPEKIŞLA BARAJI VE HES

SANKO Enerji Grubu tarafından yapımına 2013 yılı ikinci yarısında başlanılan Tepekışla Barajı ve HES, kurulu gücü dikkate alındığında, rekor denilebilecek bir sürede, 25 ayda tamamlandı. Rezervuar alanında 33 milyon metreküp su toplanacak olan Tepekışla Barajı ve HES, 150 milyon dolara mal oldu.

Türbin ekipmanları dışında projesi, imalat ve montajı tamamıyla yerli malzeme ve Türk mühendislerince yapılan ve 70 MW kurulu güce sahip olan Tepekışla Barajı ve HES yıllık 241 milyon kWh enerji üretimi kapasitesine sahip.

Tepekışla Barajı ve HES’e, dünyanın en büyük yatay kaplan (SAM) tipi türbinleri kuruldu. Projenin en kısa sürede tamamlanabilmesi için santraldaki ekipmanlardan bazıları, yurtdışından özel kargo uçağı ile getirtildi.

SANKO ENERJİ

Tekstil, enerji, çimento, ambalaj, iş makinası ve traktör başta olmak üzere 11 sektörde 14 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteren SANKO Holding’in enerji grubunu oluşturan Sanko Enerji, ülkemizin ihtiyacı olan elektriğin kaliteli, güvenilir, rekabetçi ve çevre ile uyumlu sağlanmasını ilke edinmiştir.

Bugüne kadar 1,1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirdiği altı hidroelektrik ve iki rüzgar santrali ile toplam 650 MW kurulu güçle yenilenebilir kaynaklardan yılda 2 milyar kWh enerji üreten Sanko Enerji, önümüzdeki 5 yılda yapacağı 1,5 milyar dolarlık yeni yatırımla kapasitesini 1,650 MW’a çıkararak 10 milyar kWh / yıl elektrik üretmeyi hedeflemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SANKO TEPEKIŞLA Barajı ve HES törenle açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin