SAVAŞ ROHA’YI ÖKSÜZ BIRAKTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAVAŞ ROHA’YI ÖKSÜZ BIRAKTISuriye’de iç savaştan kaçarken araçlarına bomba düşen anne baba yaşamını yitirirken, kafasına isabet eden şarapnel parçasıyla ağır yaralanan ve Medical Park Gaziantep Hastanesi’nde tedavi altına alınan Roha, uzun ve yoğun bir tedavi sürecinin ardından yaşama tutunmayı başardı.

Suriye’de savaşın kanlı yüzü bir kez daha kendini gösterirken en büyük zararı yine siviller görüyor. Bombalardan kaçarak güvenli bir bölgeye gitmek üzere yola çıkan Suriyeli bir aile, savaş uçaklarının hedefi oldu. Bombardıman sırasında Anne ve baba yaşamını yitirirken, ağır yaralanan amca ve minik Roha Kilis Devlet Hastanesine getirildi.

Anne ve Babasını kaybeden minik Roha’nın amcası Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, şarapnel parçaları sebebiyle kafatasında yarık oluşan Minik Roha, Medical Park Gaziantep Hastanesine sevk edildi.  Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Tevfik Güç ile Estetik plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Bülent Kale tarafından ameliyat edilen bebek Roha, yoğun bakımda yapılan tedavisinin ardından yaşama tutundu.

SAVAŞ ROHA’YI ÖKSÜZ BIRAKTIYoğun bakım ve Servisteki hemşirelerin annelik ettiği minik Bebeğe doktorları gözbebeği gibi ilgi gösterirken hem annesini hem babasını kaybetmiş olan bebeğin yalnızlık çekmemesi için olağanüstü ihtimam gösterildi. Yatağı oyuncaklar ve balonlarla süslenen Roha’ya bir de pasta sürprizi yapıldı.

Taburcu olacağı gün minik Bebeğin hayata tutunmasını kutlayan hekimler, hemşireler ve yoğun bakım çalışanları Roha için pasta kestiler.

Her şeyden habersiz etrafına gülücükler saçan Roha bebek, yoğun bakım çalışanlarının maskotu olurken, taburcu olduğu sırada duygulu anlar yaşandı. Günlerce gözü gibi baktıkları bebeğe veda eden çalışanların gözlerinin dolduğu gözlendi.

Daha sonra dikişleri alınarak tedavisi tamamlanan minik Roha Kilis’ten gelen yakınlarına teslim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SAVAŞ ROHA’YI ÖKSÜZ BIRAKTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin