Savaştan kaçan Türkmen aileler yardım bekliyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

turkmen-yardimIrak’ın Musul kentini ele geçiren IŞİD terör örgütünün zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan 48 Türkmen yardım bekliyor. Türkiye’ye aylar önce sığınan Türkmenler “Bize silah verselerdi vatanımız, evimiz için savaşırdık” diyor.

Musul ve Telafer’de binlerce insanın İŞID tarafından öldürüldüğünü söyleyen sığınmacı S.Saraylı bu durumdan en çok etkilenenlerin Türkmenler olduğunu belirtti.

IŞİD’in Türkmenleri öldürmeye başladığını söyleyen Saraylı Türkmenlerin silahı olmadığı için kendilerini savunamadığını belirtti.

Her şeylerini bırakarak kaçmak zorunda kaldıklarını söyleyen Sığınmacı Saraylı, “Orada insanlar ölüyor. Araplar başka yerlere gitti, bizde Türkiye’ye geldik. Aylardır Türkmenler öldürülüyor ve kimse hiçbir şey yapamıyor. Türk Ocakları Başkanı bize yardımcı oldu.  Silahımız olsaydı vatanımız için, evimiz için kendimizi savunurduk. Evlerimizde bir tek mermi bırakmadılar. Orada uçak geliyordu bomba atıyordu. Çok insan öldü. Biz burada çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyoruz. Bizim vatanımız Türkiye, bizler Türküz.  Annem babam Türk!  Türk devletinden Allah razı olsun. Ancak Türkiye’den Irak ve Suriye’de ki Türkmenlere yardım etmesini istiyoruz. Savaş bitince geri döner miyiz? Bilmiyorum.  Binlerce Türkmen orada ölüm kalım savaşı veriyor. Valilik bizi buraya geçici olarak yerleştirdi. Ailelerimiz kamplara gitmek istemiyor. Biz iş ve barınak istiyoruz” dedi.

Şimdilik Gaziantep Valiliği tarafından boş bir binaya yerleştirilen aileler endişe içinde.

“KOLUNA İŞLENMİŞ TÜRK MÜHRÜNÜ GÖSTERDİ”

Muhabirimiz haber için gittiğinde sığınmacı kadınlardan en yaşlısı kolunu açarak ben Türkmenem. Bak koluma bu Türkmen mührüdür diye haykırdı. Kadınların çok zorlandığını ve savaşta kadınların sahipsiz kaldığını söyleyen sığınmacı kadın savaşın bitmesi için her gün Allah’a dua ettiğini belirtti.

Türkiye’ye yaklaşık beş ay önce gelen Türkmen aileler hayırsever vatandaşların kendilerine uzatacağı yardım elini bekliyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Savaştan kaçan Türkmen aileler yardım bekliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin