SAYAÇLAR UZAKTAN KUMANDA İLE OKUNACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAYAÇLAR UZAKTAN KUMANDA İLE OKUNACAKGaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü yaptık yeniliklere bir yenisini daha ekliyor. GASKİ, geliştirdiği proje ile kısa süre içerisinde abonelerin su sayaçlarını uzaktan okuyabilecek.

GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, yaptığı açıklamada, hedeflerinde evlere girmeden uzaktan sayaçları okuma projesinin bulunduğunu bunun üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Sayaç okuyan personelin elindeki cihazdan evin su saatine bir sinyal gönderileceğini ve bu sinyali tekrar alabileceklerini ifade eden Uslusoy, bu durumda evde olmayan abonelerin sıkıntısını da ortadan kaldıracaklarını belirtti.

Teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını ve bunun için bin 500 hanelik bir bölgeyi pilot bölge seçtiklerini açıklayan Uslusoy, “Bu bölgede deneme çalışmalarımızı devam ediyor. Eğer bir aksilik olmazsa bu projeye zaman içerisinde Gaziantep geneline uygulayacağız.” dedi.

Yeni sistemde sayacın maliyetinin yüksek olmasıyla birlikte birçok avantajlarının da bulunduğunu dikkat çeken GASKİ Müdürü Uslusoy, sayacın kaçak su kullanılan mekânlarda otomatik olarak suyu kesme özelliğinin bulunduğunu belirtti. Kaçak su kullanımı ile ilgili çok mücadele verdiklerini ve bazı kişileri savcılığa vermek durumunda kaldıklarını işaret eden Uslusoy, bundan sonra da kayıp ve kaçak konusunda taviz vermeyeceklerini hatırlattı. Savcılık konusunda hapis cezalarının caydırıcı olduğunu vurgulayan Uslusoy, “Siz her ay düzenli olarak su faturalarınızı gidip ödüyorsunuz. Ama diğer taraftan başka vatandaş kaçak kullanıyor. Bu resmen hırsızlık anlamına geliyor. Buna biz izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SAYAÇLAR UZAKTAN KUMANDA İLE OKUNACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin