SEÇİME EN HAZIR PARTİYİZ, ANCAK…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Narkoz Haber Gazetesini ziyaret eden CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, CHP olarak seçime en hazır parti olduklarını, ancak ülke menfaatinin kısa süre içerisinde geniş tabanlı bir hükümet kurulması olduğunu söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, 7 Haziran seçimlerinde vatandaşların bir mesaj verdiğini, bu mesajın partiler tarafından iyi analiz edilmesi gerektiğini belirtti.

Gökdağ; “ 7 Haziran seçimlerinden önce ülkemiz aşırı derecede gerginleşmiş ve kamplaşmıştı. Türk Halkı 7 Haziran seçim sonuçlarıyla önemli bir mesaj vererek, AK Partiye tek başına hükümet kurma yetkisini vermedi. Mecliste yer alan partilere birbirinizle uzlaşın mesajı vererek bunun daha huzurlu olacağı inancını sandıkta göstermiş oldu” dedi.

Sorularımız yanıtlayan Gökdağ şunları dile getirdi;

ÜLKE MENFAATLERİNE GÖRE HAREKET EDİYORUZ

“CHP olarak biz seçmenin bize vermiş olduğu bu mesajı doğru okuyup, yorumladığımızı düşünüyorum. Seçimlerden sonra izlediğimiz yolda bunun göstergesidir. Ülkemiz içte ve dışta yangın yerine dönmüşken, ekonomik sıkıntılar had safhaya çıkmışken, emeklinin, işçinin, sanayicinin sıkıntılarının olduğu bir dönemde biz parti olarak şunu yaparsak partiye zararı olur, şöyle yaparsak partiye yararı olur tartışmasının dışında ülkenin menfaatlerini düşünerek hareket ediyoruz.

ÖNCELİĞİMİZ ÜLKEMİZİN HÜKÜMETSİZ KALMAMASIDIR

Seçmenin sandıktan çıkan iradesi ve görüşleri doğrultusunda, ülkemizin geniş tabanlı bir hükumete ihtiyacının olduğunu düşünüyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve partimiz bu konuda sıcak görüşmeler yürütmektedir. Şartlarımız bu ülkenin bütün yurttaşlarının daha iyi, daha yaşanabilir bir Türkiye için yapılması gereken şeylerdir. Bizim için öncelikli olan şey ülkemizin hükümetsiz kalmamasıdır. Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlarının görüşmeleri neticesinde umarım geniş tabanlı bir hükümet kurulur ve bu hükümet ülkemizi barışa ve kardeşliğe götürür.

Biz CHP olarak yapılacak olan bir seçime en hazır partiyiz. Hemen yarın yapılacak bir seçime hazırız. Ancak şu anda yapılacak olan bir erken seçimin ülkeye zarar getireceğini düşündüğümden dolayı bir hükümet kurulmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.

PARLAMENTO HARİCİNDE ÇÖZÜM OLAMAZ

Ak Partinin yaklaşık olarak 4 yıldan beri sürdürdüğü bir çözüm süreci var. CHP olarak biz sürekli bu çözüm sürecinin nelerden ibaret olduğunu, içeriğinin neler olduğunu paylaşmanın doğru bir seçenek olduğunu söylemiştik. Çözüm sürecinin halkla paylaşılması gerektiğini söylemiştik. Geldiğimiz noktanın bizi doğruladığını görüyoruz. Ülkenin birliği, huzuru ve bütünlüğüne dair yapılacak şeylerin şeffaf olması, halka açık olması gerektiğini çözüm sürecinde gelinin nokta itibariyle bir kez daha görmüş olduk. Bu ülkede doğudan batıya, kuzeyden güneye, Kürt, Türk, Laz, Çerkez, hepimiz kardeşçe yaşamalıyız. Kardeşliğimize gölge düşürmek isteyenlere karşı birlik olmalıyız. Çözüm sürecinin yeri parlamentodur, bunun dışında hiçbir yerde çözüm olamaz.

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

AK Parti hükümetinin izlemiş olduğu politika ülke yararına değildir. Bugün itibariyle hiçbir komşumuzla iyi durumda değiliz. Gaziantep’in çok ciddi göç aldığını görüyoruz. Çok ciddi bir devlet politikasının olmadığı, herkesin çok rahat şekilde dolaşabildiği bir şehir haline geldi. Kimin geldiği, kimin gittiği belli olmayan, amaçlarının neler olduğu ve hangi örgüte mensup olduğu bilinmeyen çok çeşitli şahısların giriş çıkış yaptığı bir şehir haline geldi. Gaziantep’te IŞİD’in hücre evlerinin olduğu gibi bir algı var, haksız olmadıklarını düşünüyorum. CHP olarak terörün her türlüsüne karşıyız. Adıyaman’da IŞİD raporunu hazırlamak için gidilen heyette bende vardım. Suruç’ta patlatılan bombanın, Diyarbakır’da patlatılan bombanın Adıyamanlı şahıslar tarafından yapılması, Adıyaman’ı ön plana çıkarmıştır. Adıyaman da dahil olmak üzere bu illerde meydana gelen yapılanmaların geçiş güzergahının Gaziantep olduğunu düşünüyoruz. Hassas ve önemli bir noktada olan Gaziantep’te bir güvenlik zafiyeti olduğunu düşünüyorum.

TEK YAPMAMIZ GEREKEN ŞEY BİRBİRİMİZE KENETLENMEKTİR

Terörün amacı halkta korku ve telaş yaratmak, huzursuzluk oluşturmak, yaşam kaygısı yaşatmaktır. Vatandaşlarımızda böyle bir algı oluşmasını istemem ancak güllük, gülistanlık bir tabloda çizmek istememem. Halkımız normal hayatına devam etmelidir. Devletimiz ciddi bir devlet politikasıyla, yüksek istihbarat anlayışıyla sınırları korumalı ve halkın güvenliğini sağlamalıdır. Halkımız umutsuz olmasın, hepimiz el ele vererek bütün zorlukları aşacağımızdan eminim. Tek yapmamız gereken şey birbirimize kenetlenmektir.”

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SEÇİME EN HAZIR PARTİYİZ, ANCAK…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin