SEÇKİN KOLEJİ’NDEN VIYANA–ZNOJMO-PRAG ÇIKARMASI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEÇKİN KOLEJİ’NDEN VIYANA–ZNOJMO-PRAG ÇIKARMASIÖzel Seçkin Koleji Comenius Okul Ortaklığı Projesi’nin ikinci yılındaki  ilk  toplantısını Çek Cumhuriyeti’nin Znojmo şehrindeki “Zakladni Skola Znojmo” okulunda gerçekleştirdi. Proje çalışmalarına Özel Seçkin Koleji kurucuları, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Comenius Okul Ortaklığı Projesi, Seçkin Koleji’nin koordinatörlüğünde yürütülmekte olup Almanya, İspanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Romanya’dan katılan okullarla gerçekleşmektedir.

Birinci yılını başarıyla tamamlayan proje üyesi ülkeler iklim değişiklikleri ve ekolojik dengeye etkisi konusundaki çalışmalarına bu toplantıda da aralıksız devam etti ve 2012-2013 yılında yapılacak hareketlilikler ve çalışmalar gözden geçirilerek yeni kararlar alındı.

14 -20 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleşen hareketliliğin ilk durağı Viyana’daki proje ortağı olan okul oldu. Viyana’daki tarihi yerler, ünlü opera binası ziyareti ve şehir turu ile başlayan yolculuk Çek Cumhuriyeti’nin Znojmo şehrine geçilmesi ile devam etti.

SEÇKİN KOLEJİ’NDEN VIYANA–ZNOJMO-PRAG ÇIKARMASI

Proje kapsamında yürütülen çalışmalarda görev alan farklı ülke öğrencileri aynı lisan ile, aynı sahnede buluşmanın heyecanını yaşadılar. “Nuh’un Uzay Gemisi”( Noah’s Spaceship ) isimli oyunda Dünya’nın insanoğlu sayesinde yok oluşunu ve nefes alınmayacak hale gelen dünyadan kurtulmanın yollarını arayan insanların hikayesini anlatan öğrenciler performanslarını başarıyla sergilediler. Ayrıca öğrenciler, doğayla ilgili yaşadıkları anılarını, hobilerini sunumlar hazırlayarak anlattılar. Yapılan Milli Park, baraj ve doğa gezileriyle  öğrencilerin doğa bilincinin gelişmesine katkı sağlandı.

Çalışmalar son olarak Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag ziyareti ile son buldu. Seçkin Koleji ekibi başarılı çalışmalarıyla Gaziantep’e döndü.

Özel Seçkin Koleji Kurucularından İbrahim KAÇIRAN, proje, ekoloji temasında yürütülmekte olup, katılımcı ülke okulların öğrencilerinin bu proje süresince üzerinde yaşadığımız bu gezegenin sadece bize ait olmadığını, aynı zamanda gelecek nesillere taşıyacağımız bir emanet olduğunu fark ettiklerini vurguladı. KAÇIRAN, “Bu proje kapsamında öğrencilerimiz Avrupa ülkelerine seyahat etme ve Avrupalı akranlarına ev sahipliği yapma fırsatı yakalamaktadırlar. Kasım ayında Romanya, Ocak ayında Almanya’da yürütülecek olan çalışmalarımız, Nisan ayında kurumumuz Özel Seçkin Okulları’nda yapılacak ev sahipliği ile devam edecektir.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SEÇKİN KOLEJİ’NDEN VIYANA–ZNOJMO-PRAG ÇIKARMASI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin