SEÇKİN KOLEJİ 2 FARKLI BİLİMSEL PROJE İLE ELEMELERİ GEÇTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEÇKİN KOLEJİ 2 FARKLI BİLİMSEL PROJE İLE ELEMELERİ GEÇTİ1.PROJE

TÜBİTAK (Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından düzenlenen 2012 Ortaöğretim öğrencileri Bilimsel Proje Yarışmasına Özel Seçkin Anadolu ve Fen Lisesi 6 farklı proje ile başvurdu.

Yarışmaya gönderilen projelerden, Kimya Öğretmeni Bilal Çevik rehberliğinde Anadolu Lisesi 11 A sınıfından Gizem Sarı ve İrem Büyükipekçi tarafından hazırlanan “TFOA maddesinin canlılara ve çevreye etkisi” adlı proje elemeleri geçerek, finallere katılmaya hak kazanmıştır.

Projelerinin içeriğini heyecanla anlatan öğrenciler, “Günlük hayatta özellikle mutfaklarda kullanılan teflondan üretilen malzemelerde bulunan TFOA maddesinin sağlığa zararlı etkilerini araştırdık. Yaptığımız araştırmalar sonucu ulaştığımız bilgiler teflon maddesinin Zaralı olduğunu göstermiştir.” dediler.

2.PROJE

Acıbadem Üniversitesi tarafından düzenlenen “Fikrine Sağlık” adlı proje yarışmasına biyoloji dalında Biyoloji Öğretmeni Filiz Erçörekçi rehberliğinde Fen Lisesi 11 A sınıfından Ceren KURT “Yalancı Parmak” adlı proje ile katılmış ve adı geçen proje elemeleri geçerek finalde yarışmaya hak kazanmıştır.

Proje hakkında bilgi veren öğrenci Ceren Kurt, “Yeni doğan bebeklerin parmak emme alışkanlıkları yüzünden meydana gelebilecek hasarları önlemek amacıyla, parmak ucuna takılan bir yalancı parmak geliştirdik. Bu proje sayesinde bebeklerin parmakları ve damak yapılarına zarar vermelerini önlemiş olacağız.”dedi.

Özel Seçkin Koleji Kurucularından İbrahim Kaçıran “Başarılarından dolayı öğrencileri, onları bu projelere teşvik eden idarecileri ve projelerde rehberlik eden öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.”dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SEÇKİN KOLEJİ 2 FARKLI BİLİMSEL PROJE İLE ELEMELERİ GEÇTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin