ŞEHİT VE GAZİLERE “Devlet Övünç Madalyası Verildi”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞEHİT VE GAZİLERE “Devlet Övünç Madalyası Verildi”Çanakkale Zaferinin 97.yıldönümü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonunda düzenlenen törende şehit ve gazilere “ Devlet Övünç Madalyası” verildi.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen programa Vali Erdal Ata, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Şamil Tayyar, Mehmet Sarı, Ali Şahin, Derya Bakbak, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, mülki ve askeri erkan ile şehit aileler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Mehmet Adil Kasap seçkin İlköğretim Okulu Müdürü Remzi Sağ yaptı.

Sağ,”Çanakkale Zaferi; Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur” dedi.

Garnizon Komutanlığı adına konuşma yapan Albay Rıfat Şanlıer, Türkiye Cumhuriyetinin bekası için birliklerinde görev yapan TSK mensuplarının bölücü terör örgütüne karşı yapmış olduğu mücadele karşısında kimilerinin şehitlik mertebesine ulaştığını, kimilerinin de gazilik unvanı aldığını belirterek, bundan sonrada Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar yaşaması için TSK mensuplarının üzerlerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi. Şanlıer, “ Bugün birlik ve beraberlik içinde özgür olarak yaşıyorsak, bu vatan evlatlarının sayesindedir. Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişte olduğu gibi bugünde her ferdi ile milletimizin bizlere emanet ettiği vatan topraklarının korunması için canı pahasına bile olsa üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır. Çanakkale savaşı ekonomi ve teknoloji üstünlüğünün ne kadar etkisiz kaldığının bir göstergesidir.” dedi.

ŞEHİT VE GAZİLERE “Devlet Övünç Madalyası Verildi”

Vali Erdal Ata, şehit ve gazilerin üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek, milletimizin vatan toprakları üzerinde özgür ve bağımsız yaşaması için, dünyada eşi benzeri olmayan bir savaşta, yedi düvele karşı ölüme koşar adım gittiklerini belirtti. Ata; “Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, dünyanın en güçlü donanmalarına karşı, Çanakkale destanının yazıldığı günün yıldönümüdür. Bugün, 8,5 ay boyunca Çanakkale Boğazının iki yakasını adeta bir cehenneme çevirerek ve insanlık tarihinin en büyük savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümüdür. ‘Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ inancıyla, kahraman milletimizin 100 binlerce şehit vererek, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığını dünyaya ispatladığı gündür. Bugün elinde vatan ve millet sevgisinden başka hiçbir şey olmayan en zor anlarda dünyanın en güçlü ordularını dize getiren bir milletin evlatları olarak bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz şehitler günüdür. Bugün özgürce topraklarımızda yaşıyorsa, göklerde rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız nazlı nazlı dalgalanıyorsa Anadolu’nun her köşesinde yatan şehitlerimiz ile kahraman gazilere borçlu olduğumuzu unutmamalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından; 20 Temmuz 2010 tarihinde Hakkari’nin Çukurca İlçesinde bulunan Hantepe üs bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Mesut Keklikçi’ye, 05 Temmuz 2010 tarihinde Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde Mandalık tepe üs bölgesinde terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen Piyade Er Mahmut Yalçındağ’a, Siirt Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nda görevliyken 08 Eylül 2009 tarihinde Eruh İlçesi Yassıdağ bölgesinde yapılan operasyonda teröristlerle girilen çatışmada beline isabet eden kurşunla yaralanarak gazi olan Vazife Malulü Neşat Yılmaz’a ve Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığı’nda görevli iken 16 Ekim 2009 tarihinde Cudi Dağında yapılan operasyonda teröristlerle girilen silahlı çatışmada karın bölgesinden ve sağ bacağından yaralanarak gazi olan Vazife Malulü Adem Fakçı’ya ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi. Şehitlerden Uzman Çavuş Mesut Keklikçi’nin madalyası annesi Gülşen Keklikçi’ye, Piyade Er Mahmut Yalçındağ’ın madalyası ise babası Cemal Yalçındağ’a takdim edildi. Vazife Malulü gaziler ise madalyalarını bizzat teslim aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ŞEHİT VE GAZİLERE “Devlet Övünç Madalyası Verildi”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin