ŞEHİTKAMİL’DEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞEHİTKAMİL’DEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin en büyük biyolojik göleti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla açıldı.
Dülük Tabiat Parkı’nda gerçekleşen açılışa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Milletvekilleri, şehrin üst düzey yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehmet Yakar konseri ile başlayan programın açılış törenine katılan davetliler, birbirinden güzel şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi. Unutulmaz anların yaşandığı konserde vatandaşlar, hareketli şarkılara eşlik edip, oynadılar. Yaklaşık iki saat süren konserin ardındanBakan Fatma Şahin ile Veysel Eroğlu da açılış törenine katıldı.

ŞEHİTKAMİL’DEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJEŞehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,1946’lı yıllarda dikilen ormanların şu anda gölgesinden faydalanıldığını, yeni projeler üreterek bundan sonraki nesillere de daha güzel yeşil ve ormanlık alanların bırakılması gerektiğini söyledi. Fadıloğlu; “ Biz belediye başkanı olmadan önce seçim beyannamemize koymuştuk. Bir dünya yeşil kampanyası ile her sene mart ve ekim aylarında orman şube müdürlüğü ile görüşerek bize gösterilen her yerde öğrencilerimiz ile birlikte bir piknik ve karnaval havasında ağaçlandırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Açılışı yapılan biyolojik gölet ortak aklın bir ürünüdür. Bu bölge geçmişte hukuki nedenlerle piknik alanına katılamamış daha sonra sayın bakanımızın da katkılarıyla alınarak vatandaşlarımızın hizmetine piknik alanı olarak açılmıştır. Daha sonraki süreçte buraya nasıl bir su harekete getirebiliriz diye düşündük ve buraya bir biyolojik gölet yapımının uygun olacağını düşündük. Mevcut gölet yaklaşık 6000 m2 alan üzerine kurulmuş durumda. Bu göletin özelliği kendi içerisindeki su bitkileri ile kendi kendini temizlemesidir. Biz buharlaşmadan kaynaklanan kaybımızı karşıladıktan sonra mevcut suyu sürekli olarak çeviriyoruz. Doğal Hayat Doğal Çevre sloganı ile yola çıkarak Dülük Ormanlarında güneş panelleri sayesinde enerji üretip ihtiyacımız olan bu enerjiyi de projelerimizde kullanıyoruz. Şu an Türkiye’de belediyeler arasında nerji üreten ve bunu kullanan ilk belediyeyiz. Bu projede emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
ŞEHİTKAMİL’DEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

Başkan Fadıloğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu; Gaziantep’te bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken bir şehrin başında Gazi unvanın olmasının her şeyi açıkladığını söyledi. Eroğlu; “Vatandaşlarımızın bu güzel alanlarda çocukları, ailesi ve dostları ile vakit geçirmeye ihtiyacı var. Bu nedenle bizden böyle bir gölet talebi olduğunda memnuniyetle karşılayarak her türlü desteği verdik. Benim düşüncem şudur ki: her şey insan içindir. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın mantığı ile hareket etmemiz gerekir. Biz sadece Gaziantep’te değil tüm Türkiye’de ormanlık alanları yapmaya devam ediyoruz. Ağaçlandırma faaliyetlerini hızlı bir şekilde ilerletiyoruz. Gaziantep’te yapılan güzel çalışmaları gördüğümüzde tüm başkanlarımız ile gurur duyuyoruz. Yaptığımız toplantı neticesinde Gaziantep’te bir “ Bal Ormanı” kurmaya karar verdik. Bundan sonraki süreçte başlayacağımız projeler ile Gaziantep’i yeşil alan bakımından ülkemizin önde gelen yerleri haline getireceğiz” dedi.
Bakan Fatma Şahin yaklaşık on yıldır Gaziantep’in hizmetkarı olarak mücadeleye devam ettiğini ve bundan sonrada hizmet mücadelesinin devam edeceğini söyledi. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımızın bilgi ve tecrübesi ile bu ülkede ne kadar önemli yatırımlara imza attığı ortadadır. Yıllarca orman fakiriyiz, su fakiriyiz dedik ancak bunun için gerekli adımları atmadık. Bugün hamdolsun bütün kaynaklarımız üst seviyede. Çünkü ekibimiz çok kuvvetli, ekibin lideri çok kuvvetli. Şehitkamil ilçemiz çoğu ilimizden büyük ilçemizden bir tanesi. Şehitkamil Belediyemiz çok önemli projelere imza atıyor ancak projelerin sayısından ziyade projelerin katma değeri daha önemli diye düşünüyorum. Şehitkamil Belediyemiz ve ekibi hakikaten çok kaliteli projeler üretiyor. Açılışını yaptığımız Biyolojik Gölet bunun en önemli göstergelerinden bir tanesi. Bundan sonraki süreçte de belediye başkanımız ve ekibi daha güzel projelere imza atmaya devam edecektir. Ben bu göletin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ŞEHİTKAMİL’DEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin