Şehitkamil’de israfın önü kesildi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞEHİTKAMİL’DEKİ BAYAT EKMEKLER AZALDI

Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesi sayesinde her ay tonlarca bayat ekmeğin çöpe atılması engelleniyor. Vatandaş, ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesi sonrası israfın önüne geçmek adına ihtiyacı oranında ekmek almaya başladı. Bayat ekmek kutusuna atılan ekmeklerin oranında azalma oldu.

 

Şehitkamil Belediyesi tarafından uygulanan ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesiyle bayat ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçildi. Proje kapsamında apartmanların önüne koyulan bayat ekmek kutuları sayesinde çöpe atılacak bayat ekmekler toplanıyor. Çöpe atılmaktan kurtarılan bayat ekmekler, yiyecek sıkıntısı bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yem oluyor. Şehitkamil Belediyesinin 2011 yılında uygulamaya koyduğu proje, her gün biraz daha olgunlaşıyor ve yaygınlaşıyor. Vatandaşın büyük destek verdiği proje, israfın önünü kesti. Vatandaş, ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesiyle bilinçlendiğini, böylelikle tüketebildikleri oranda ekmek aldıklarını ifade etti.

 

ÇOK HARİKA BİR PROJE

Uygulanan projeye ilişkin açıklamada bulunan Gökhan Rahmi Şengöz isimli vatandaş, projenin önemine dikkat çekti. Şengöz, “Uygulanan ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesi, çok yerinde ve doğru bir projedir. Türkiye’de birçok şehir gezdim. Böyle bir proje ile karşılaşmadım. Çok harika bir proje. Ülkemizde maalesef birçok gıda maddesi israf ediliyor. Bu projenin uygulanması israfı azaltıyor. İnsanlar, aldığı fazladan ekmeği bayat ekmek toplama kutularında koyduğunda yaptığı israfı görüyor. Bu durumu görünce de ekmeği ihtiyacına göre almaya çalışıyor. Projeden dolayı Şehitkamil Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Bu projenin okullarda da yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Çocuklarımızı küçük yaşta israf konusunda bilinçlendirirsek, israf eden bir toplumdan kalkınan bir toplum oluruz” şeklinde konuştu.

 

İNSANLARIMIZ DAHA BİR DUYARLI OLDU

Proje sayesinde insanların bilinçlendiğini belirten Zübeyde Çelik, “Çok güzel, iyi bir proje, halkımızın bu projeyi en iyi şekilde değerlendirmesi gerekir. İnsanlar bayat ekmeklerini çöp yerine bayat ekmek toplama kutularına koysun. Bazı vatandaşlarımız bayat ekmekleri çöpe atmaya devam ediyor. Şahsen ben, bir dilim ekmeğimi bile israf etmem. Bayat ekmeklerimi bir şekilde değerlendiriyorum. Bu proje ile insanlarımız daha bir duyarlı oldu. Eskisi gibi çöp konteynırlarının yanında ekmek görmüyoruz. Bu projeden çok memnun kaldık” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şehitkamil’de israfın önü kesildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin