Şehitkamil’deki Hayvan Beslenme Noktası 3 kat arttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehitkamil Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik gerçekleştirilen çalışmanın kapsamı genişletiyor. Koronavirüs salgınının yayılma gösterdiği ilk gün sokak hayvanlarının mağdur olmaması için çalışma başlatan Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelindeki hayvan beslenme noktalarının sayısını 3 kat arttırdı.

Doğa dostu proje ve çalışmalarla adından sıkça bahsettiren Şehitkamil Belediyesi, 2011 yılında uygulamasını başlattığı ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesinin kapsamını genişletmeyi sürdürüyor. Proje kapsamında apartmanların önüne koyulan bayat ekmek toplama kutuları sayesinde çöpe atılacak bayat ekmekler toplanıyor. Özellikle yaz ve kış aylarının olumsuz hava şartlarında doğada yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının doyurulması için ilçenin farklı noktalarında belirlenen yiyecek ve içecek noktaları sayesinde sokak hayvanlarının karnı doyuyor.

Dünya genelinde yaşanan koronavirüs (kovid-19) salgınının yayılma gösterdiği ilk günden bugüne doğadaki canlıların zarar görmesini engellemek adına tedbir alan Şehitkamil Belediyesi, bu yönde aldığı karar sonrası ilçe genelinde bulunan hayvan beslenme noktası sayısını 3 kat arttırdı.

HİÇBİR SOKAK HAYVANI MAĞDURİYET YAŞAMIYOR

Şehitkamil'deki Hayvan Beslenme Noktası 3 kat arttı

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak doğadaki dostlarımızın mağdur olmaması ve zorluk yaşamaması için ekip arkadaşlarımızla elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu konuda çok önemli projeler hayata geçirdik. Uyguladığımız, ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesi kapsamında oluşturduğumuz hayvan beslenme noktalarının sayısında artış kararı aldık. İlçemiz genelinde hiçbir can dostumuzun yiyecek ve içecek sıkıntısı yaşamaması için arttırdık. Devletimiz tarafından alınan sokağa çıkma kısıtlaması kararı sonrası hemşehrilerimizin sokak hayvanlarımızın beslenmesi konusunda içlerinin rahat olmasını istiyoruz. Her beslenme noktasına düzenli aralıklarla ekiplerimiz tarafından yiyecek ve içecek bırakılıyor. Böylelikle ilçemizde hiçbir sokak hayvanı mağduriyet yaşamıyor. Bu konuda özveriyle çalışan tüm ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Hemşerilerimden, devletimiz tarafından koronavirüs salgınıyla ilgili alınan tedbir kararlarına uymalarını ve evde kalmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şehitkamil’deki Hayvan Beslenme Noktası 3 kat arttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin