ŞEKER; “HER ÜLKENİN IŞİD’İ OLACAK”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

şeker-mehmet“Türkiye, Suriye’deki örgütlere silah sevkıyatının güzergahı haline geldi”

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, gerek başka ülkelerden gönderilen silahların Suriye’ye sokulmasında gerekse direkt silah gönderme konusunda iktidarın oldukça istekli hareket ettiğini belirterek, “İktidar, Suriye’de kaç Müslümanın kanının akmasından sorumlu olduğunu hesap etti mi acaba?” dedi. Şeker, Türkiye’nin, Suriye’deki örgütlere silah sevkıyatının güzergahı haline getirildiğini bunda da iktidarın çok ciddi vebali olduğunu söyledi.
Lübnan’da BM Geçici Görev Gücü kapsamında bulunan Türk askerlerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören tezkerenin TBMM’de yapılan görüşmelerinde söz alan Şeker, hükumetin Suriye politikasını eleştirdi. Lübnan’da silah ve mühimmat girişine karşı caydırma kararı uygulandığını hatırlatan Şeker, böyle bir kararın Suriye için de uygulanması gerektiğini ancak dört yıldır bu konudaki uyarıların dikkate alınmadığını ifade etti.
Suriye’ye gönderilen silah ve mühimmatın bugün tüm medyanın konuştuğu ve gündeme getirdiği bir konu haline geldiğini vurgulayan Şeker, şunları söyledi:
“İLK TIR 2011’DE YAKALANDI”
“Bu olaylar ilk defa 2011 yılı başında Öncüpınar sınır kapısında içinde silah ve mühimmat olan bir tırın yakalanması ile başladı. 2012 yılı başında 5 tır daha yakalandı. Bunlarla ilgili defalarca soru önergeleri verdim. Suçüstü yakalanan suçlu psikolojisiyle AKP iktidarı hep susmayı tercih etti, önergelerime cevap vermedi. Ardından MİT tırları ile ilgili olayda iktidar Türkmenler için gıda yardımı yapıyoruz dedi. Ancak bu söylemin de gerçeği yansıtmadığı ve bu tırların içinde silah, mühimmat olduğu ortaya çıktı”
“HER ÜLKENİN BİR IŞİD’İ OLACAK”
Konuşmasında IŞİD nedeniyle özellikle Suriye sınırındaki illerde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliğinin ciddi risk altında olduğuna da dikkat çeken Şeker, şöyle konuştu:
“Bir yanda sınıra dayanmış IŞİD militanları, diğer yanda da dünyanın dört bir tarafından IŞİD’e katılmak üzere bu illere gelen terör örgütü sempatizanları var. Başını Sudan kökenli Avrupa pasaportluların çektiği gruplar, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçip IŞİD’e katılıyorlar.
Bunların takibini neden yapmıyoruz? Neden engellemiyoruz. Türkiye’den 10 bine yakın gencimiz bu örgüte katıldı. Kaçının öldüğünü bilmiyoruz. Sadece Gaziantep’te 22’ye yakın ailenin yakınları çocuklarının orada hayatını kaybettiğini bizleri arayarak söyledi. Türkiye’nin değişik illerinden çocuklarının Suriye’de öldüğünü söyleyen, en azından cenazesini alıp getirebilmek için bizlerden yardım isteyen onlarca aile oldu”
Dünyanın değişik ülkelerinden IŞİD’e katılanların yarın ülkelerine döneceklerini de vurgulayan Şeker,” o zaman her ülkenin bir IŞİD’i, bir terör örgütü olacak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ŞEKER; “HER ÜLKENİN IŞİD’İ OLACAK”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin