ŞEKER SORDU, BİLAL ERDOĞAN NEDEN GAZİANTEP’E GELDİ?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞEKER SORDU, BİLAL ERDOĞAN NEDEN GAZİANTEP’E GELDİ?Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan sessiz sedasız Gaziantep’e gelerek yeni seçilen başkanlara hayırlı uğurlu olsun ziyaretine, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’den tepki geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkâmil Belediy Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu makamlarında ziyaret ederek tebrik eden Bilal Erdoğan’ın kente gelişi gizli tutuldu.

KAPALI KAPILAR ARDINDA HANGİ SÖZLER VERİLDİ?

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker,  Gaziantep belediyelerini ziyaret eden Bilal Erdoğan ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Şeker, “Kapalı kapılar ardında hangi sözlerin verildiğinin açıklanması gerekir. Bilal Erdoğan’ın Gaziantep’e geliş amacı baklava, kebap yemek ya da Zeugma Müzesi’ni gezmek değil. Bilal Erdoğan’ın geliş amacı Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi TÜRGEV’e para ve arsa akışını sağlamak. Gaziantepli belediyelerin TÜRGEV’e ne kadar arazi tahsis ettiğini açıklaması lazım.” dedi.

Bilal Erdoğan’ın, Gaziantep’e geliş nedenini açıklaması gerektiğini vurgulayan Şeker, “Bilal Erdoğan’ın geliş amacı, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi TÜRGEV’e para ve arsa akışını sağlamak. Kamuya ait bir yerin belediyeler tarafından verilmesi hukuki bir şey değil. Gaziantep’te bir hizmet yapılacaksa tamam. Ama ne yapılacağı bilinmiyor. Ticaret mi yapılacak, sanayicilik mi yapılacak bilinmiyor. Hatta bunun da Gaziantepliye açıklanması lazım. Ne kadar arazinin tahsis edildiğinin açıklanması lazım. Türkiye’de maalesef her şey kapalı kapılar arkasında gizli yapılıyor.” diye konuştu.

Bu ülkede bir vakıf üzerinden devlet arazisi üzerine yurt yapılamayacağını açıklayan Şeker, bu konu hakkında Meclis’e kanun teklifinde bulunacağının bilgisini verdi. Şeker, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Bu ülkede yurt yapılacaksa devlet yapmalı. 23 milyar dolara havaalanı yapacak olan devlet, yurt yapmaktan aciz mi? Gaziantep belediyeleri yurt yapmayı beceremiyorlar mı? Niçin bir vakıf kuruluyor ve o vakıf üzerinden işlem yapılmak isteniyor. Bunun Türkçe karşılığı ‘götürme operasyonudur’. Konuyla ilgili ben bir kanun teklifi hazırlamayı düşünüyorum. Devletin arazisini alacaksın, devletin üniversite arazisini alıp yurt yapacaksın ve bundan da rant elde edeceksin. Böyle saçma bir şey olmaz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ŞEKER SORDU, BİLAL ERDOĞAN NEDEN GAZİANTEP’E GELDİ?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin