ŞEKER’den uzak durun…

featured
Perdenin Arkasındaki Gerçekler
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de ve dünyada her geçen gün artan diyabet başta olmak üzere kalp, böbrek, obezite, şeker ve birçok hastalığın temel sebebi nedir diye bakıldığında sağlıksız beslenme ilk sırada yer alıyor. Son günlerde çok konuşulan diğer sağlıksız başlıkta NBŞ.

4634 sayılı Şeker Kanunu 3. maddesinde yer alan nişasta bazlı şeker kotasının yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürülmesine ilişkin önergenin kabul edilmesi ile bu hastalıklarda daha çok artış olması kaçınılmaz.

Nişasta bazlı şeker GDO’lu mısırın kimyasal işlemlerden geçirilmesiyle elde edilirken nişasta bazlı şekeri: glikоz şurupları, fruktоz şurupları, glukoz/fruktoz şurupları olarak sınıflandırabiliriz. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi, pancar üretiminin azalmasına dolayısıyla Nişasta bazlı şekere muhtaç hale getirilmesine sebep olacaktır.

4634 sayılı Şeker Kanunu 3. maddesinde yer alan nişasta bazlı şeker kotasının yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürülmesi bu anlamda büyük bir talihsizlik olacaktır.

Yıllardan beri Obezite ve diyabet ile mücadele ediyoruz. Hastane koridorlarında sağlık arayanlar artarken, böbrek nakli bekleyen milyonlarca insan varken, şeker hastalığı yüzünden hayatı kâbusa dönen insanlar göz önündeyken, kalp krizinden hayatını kaybeden gençlerimize gözyaşı dökerken, öte yandan artan binlerce kanser vakası masada dururken, sağlıksız kararlar alınması Türk Milletinin Sağlıksız nesillerle geleceği yok edilmiyor mu? Pancar şekeri yerine Nişasta bazlı şeker tüketimi artarsa önümüzdeki yıllarda milyonlarca çocuk obezite ile mücadele ediyor olacak. Avrupa’da sadece % 2-3 oranında kullanılabilen NBŞ neden Türkiye’de %10? Bu arada kayıt dışı NBŞ kullanımını da unutmamak gerek?

Çocuklarımızın okullarda yediği bisküvi ve içeceklerden tutunda raflarda satılan tatlı ürünler, paketlenmiş gıdalar, pastalar, tatlılar vb. ürün midemizden hiç eksik olmuyor ki hastalıklar bitsin. Ayrıca Türkiye’de ihtiyacı karşılayacak mısır yetişmediği için GDO’lu mısırdan üretilen NBŞ DNA’mızı bir hayli bozuyor. DNA’sı bozulmuş bir millet olmak istemiyoruz. Hayvancılıkta uygulanan özelleştirme Türkiye’yi Avrupa’nın hayvan pazarı haline getirmedi mi?  NBŞ’de artan kota da Türkiye’yi Avrupa’nın NBŞ pazarı haline getirecek, hastalıklar artacak ve ilaç sektörü zenginleşmeye devam edecek. Hasta insanlar ilaç ve medikal sektörünü zengin ederken NBŞ’de yine aynı odakları zenginleştirecek böylece bir taşla iki kuş vurmaya devam edenler cebini dolduracak.

Nişasta bazlı şekerin, meşrubat ve kolalı içecek üretiminde kullanılabildiği gibi, reçel, şekerleme, sakız, pastacılık ürünleri, dondurma, bazı dondurulmuş ürünler, hamur ve süt tatlılar ile unlu mamuller üretiminde kullanıldığını düşünürsek en iyisi bu gıdalardan olabildiğince uzak kalmaktır. Bol bol doğal süt, ayran ve anneannelerimizin yaptığı doğal meyve sularını içmek sağlığımıza çok daha iyi gelecektir.

“ NBŞ’den uzak dur sağlığını koru”

Şeker Pancarı şekeri “İN” – GDO’lu mısırdan üretilen NBŞ “OUT”

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ŞEKER’den uzak durun…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin